Pelitkö muka hitek-tuotteita ?

Peliala ei ole hitekia sen enempää kuin elokuva-alakaan, vaikka molemmat käyttävät hyväkseen kehittynyttä teknologiaa sekä sisältöjen luomisessa että esittämisessä. Eikä peliala ole teollisuutta sen enrmpää kuin kirjailijan tai taidemaalarintyö, ryhmätyötä kylläkin siinä missä elokuva-alallakin.

Toisekseen jos Supercell onnenkantamoisineen jätetään pois, pelialan liikevaihto on aika vaatimatonta ja lisäksi liikevaihtoon lasketaan markkinapaikoille maksettu 30%:

"Skenen toiminnan aikana pelkästään suoria pääomasijoituksia suomalaisiin peliyrityksiin on tullut lähes 70 miljoonaa euroa. Jokainen Tekesin peliyrityksiin laittama euro on tuonut yhteiskunnalle 6–24 euroa. Verotuloja on tullut satoja miljoonia euroja", kertoo Skenen päällikkö Kari Korhonen."

http://www.tekes.fi/nyt/uutiset-2015/finnish-game-industry-grew-into-a-t…

 

PS

Mistähän tuo haarukka 6-24 euroa tulee?

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/201625-tekes-hopsii-pelia…

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu