Musiikissa ei universaaleja elementtejä

Globaalilla tasolla musiikissa ei ole mitään elementtejä, jotka olisivat kaikkialla yhteisiä. Eikä musiikki ole kieli. 

According to the results, there were no absolutely common characteristics across all music samples. The researchers did, however, find a set of characteristics that were highly similar and very common in the samples studied. Among these, were: 

http://syncproject.co/blog/2015/11/9/music-the-universal-language-of-man…

 

Musiikki ei ole kieli eikä se ilmaise mitään

30.1.2009 11:05 Lauri Gröhn 19 kommenttia

Musiikilla sinänsä ei voida kertoa mitään. Musiikkiin ei sisälly mitään tunteita. Musiikilla ei ole semantiikkaa. Ei ole hyvää tai huonoa musiikkia, on vain mielenkiintoista tai ei-mielenkiintoista musiikkia. Tietokone voi säveltää musiikkia siinä missä ihminenkin.

Musiikit ovat kulttuurien artefakteja. Vaikutukset ovat kuulijoiden aivojen tuotetta. Tilanteet, joissa musiikkia on kuultu, elokuvamusiikki ja laulujen sana ovat liittäneet musiikkiin merkityksiä. Kuuntelemme musiikkia oman kliseistömme kautta. Musiikki sinänsä ei sisällä merkityksiä.

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu