Tulevaisuuden koulu? Osa 1

Tulevaisuuden koulun kehittäjät  ovat vieraantuneet yhteiskunnan nykyisyydestä, kuva. Innovatiivisuus on ylipäätänsä turha hokema ja Fisherin kirjasta TEACHING CHILDREN TO THINK poimittu innovaation määritelmä on puhdasta roskaa. 

 

Innovatiivinen, innovaatio:

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/209970-termi-innovatiivinen

 

Kirjan TULEVAISUUDEN LUOKKAHUONE esitteestä: 

Rajaton luokkahuone tarjoaa aidoissa luokka- ja kouluympäristöissä testattuja uusia pedagogisia käytäntöjä. Niiden avulla voi soveltaa teknologiaa oppimisessa, lisätä oppilaan omatoimisuutta ja aktiivisuutta sekä edistää yhteistyötä niin kouluyhteisössä kuin lähiympäristön toimijoiden kanssa. Kirjan esimerkit, kuten mobiililaite oppimisen tukena, kännykkävideot ja digitaalinen tarinankerronta sekä pelien tekeminen oppimismenetelmänä, innostavat testaamaan hyviä ideoita myös osana omaa opetusta.

 

Kirjan johdannosta:

Tämä kirja on tutkijoiden, opettajien ja oppilaiden tarina siitä, mitä uusi teknologia voi tuoda opetukseen ja oppimiseen. Vuonna 2011 Tekes käynnisti Oppimisratkaisut -tutkimusohjelman ja Finnable 2020 ­– Osaamisen Suomi hyväksyttiin ohjelmaan mukaan.

 

Kirjan tekstistä:

Kansainvälisen jakamisen pedagogiikiikka (KJP) on  kasvualusta uusille ajatuksille ja keksinnöille. Innovaatiot syntyvät yhteistyössä, kokemuksia jaettaessa, vastavuoroisessa oppimisessa ja verkottumisessa. Ne syntyvät myös ilmapiirissä, jossa uskalletaan ottaa vastaan uusia haasteita ja kysyä rohkeasti uusia kysymyksiä. Malli ulottuu siis myös koulujen ulkopuolelle työelämään.

 

Onko kasvatustiede tiede?

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/187303-onko-kasvatustiede…

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu