Kunnat hinkuvat tabletteja koululaisille

Suomalaiset kuntapäättäjät hinkuvat tabletteja peruskoululaisille, kun muualla maailmassa ollaan jo luopumassa niistä:  

"Yhdysvalloissa jotkut koulut ovat jopa alkaneet myydä pois hankkimiaan taulutietokoneita, kertoo The Atlantic. Tilalle on hankittu edullisia kannettavia, esimerkiksi Chromebookeja." TiVi

 

Tabletit muka vahvistavat oppilaiden ongelmanratkaisukykyä: 

https://harto.wordpress.com/2014/08/11/tabletit-opetuksessa-tieto-ja-vie…

 

Turun Sanomat 6.8.2014    

"Itä-Suomen yliopiston kyselytutkimuksen perusteella tablet-tietokoneiden käyttö opetuksessa vahvistaa oppilaiden ongelmanratkaisutaitoja ja yksilöllisiä oppimiskokemuksia.

Tablettien vaikutusta opetukseen ja oppimiseen selvitettiin Savonlinnan normaalikoululla, jonka oppilaista ja opettajista noin puolet sai syksyllä 2013 käyttöönsä henkilökohtaiset tietokoneet oppikirjojen sijaan."

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/660810/Tutkimus+Tabletit+vahvistavat+op…

 

Tableteilla ei kehitetä työelämän taitoja:

"IPadien takia joistain aineista on jätetty kirjoja pois, koska Kaarinalla ei ole varaa. Minulla ei ole esimerkiksi ruotsin kirjoja tai äidinkielen työkirjaa. E-kirjojen piti korvata nämä, mutta e-kirjat eivät ole vielä kehittyneet sille asteelle, että ne toimisivat."

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/859392/Tableteilla+ei+kehiteta++…

 

Satojen miljoonien investoinnit ilman riskianalyysiä ja näyttöjä hyödyistä: 

Kun katselee keskustelua Facebookin foorumia Tieto- ja viestintäteknologia opetuksessa,jossa yli 11000 jäsentä, ja foorumia Tablet-laitteet opetuksessa, jossa yli 8000 jäsentä, näkee heti ensimmäisistä käyttöönoton kokemuksista, että ilmassa on katastrofin ainekset. Kaikki on yksittäisten opettajien vastuulla jokaisessa koulussa. Minkäänlaista riskianalyysiä ei ministeriö ole suorittanut. Aloitusvuosi on vedetty hatusta!

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/185563-kymmenien-miljooni…

 

Edelläkävijä uusissa "oppimismenetelmissä" 3

Kaarinan sivistysjohtajan perustelut (kuva 1) ovat uskomattomia. Koululaisille ostetaan veronmaksajien piikkiin tabletteja 700000 eurolla ja muka jatkossa "selviävät" 500000 eurolla (kuva 2 ) tablettien kierrätyksen avulla. Onhan suurenmoista kun lapset näin pääsevät "tasavertaiseen asemaan." Ai että minkä suhteen? Tabletithan haittaavat oikeaa oppimista!

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/177233-sivistymaton-sivis…

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu