Musiikkiko "soivaa puhetta" ?

Muusikkojen näkemykset musiikista ovat äärettömän tylsiä,  koska heidän opiskeluunsa ei pääsääntöisesti kuulu kunnon pakettia musiikin filosofiasta ja psykologiasta. Lang Langin mielestä "musiikki on soivaa puhetta. Se koostuu väittämistä…", kuva. Suosittelen, että lukija kuuntelee jotakin runoa jollakin kielellä, jota ei osaa. Miten semantiikka ja väittämät hahmottuvat? Musiikilla ei ole semantiikkaa.

Rondon kolme kolumnia ilmentävät vallan hyvin musiikki-ihmisten kyvyttömyyttä katsella musikkia musiikin ulkopuolta. Viimeisessä numerossa Lotta Wennkoski latistelee mitä neuvoja antaisi nuorelle. Olli Virtaperko kirjoittaa sinänsä ansiokkaasti siitä, kuinka kirkko välttelee tekijänoikeuskorvauksia. Kai Amberla kirjoittaa brexitin ja kulttuurin yhtäläisyyksistä.

 

Oma lukunsa on muusikot, jotka levittävät puhdasta hömppää. Ralf Gothoni:

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/12024-onko-merkittavan-muusikon-ha…

 

Merkittävin suomalainen  musiikkiin liittyvä hömppäkirja on tämä kirja, josta ei juuri järjen hiventä löydä:

Erkki Lehtiranta: Korkeammat oktaavit – ääni ja musiikki meissä ja maailmankaikkeudessa.

Rondo on julkaissut Erkki Lehtirannan tasoltaan kyseenalaisen kolmen aukeaman artikkelin ”Spirituaalinen musiikki nostaa taas päätään” (Rondo 12/08).

Lehtiranta toteaa mm: ” monet New Age –kategoriaan lukeutuvat levytykset ovat funktionaalisia ja perustuvat ainakin osin myös tieteellisiin tutkimustuloksiin liittyen esimerkiksi aivoaaltoihin."

Yksi Lehtirannan suosikeista on 25 vuotta alalla ollut tohtori ja säveltäjä Geoffrey Thomson, jonka Center of Neuroacoustic Research on kuulemma ”alan johtavia keskuksia maailmassa. Tsekkasin laitoksen nettisivuilta linkin Methods for Stimulation of Brainwave Function Using Sound. Sieltä löytyi “Coming soon”. Laitoksessa kuulemma “neutraloidaan stressiä.” Thomsonin bravuureita on ”ikiaikaisten äänien” hidastaminen tai nopeuttaminen.

Toinen mainittu uranuurtaja on Aftred Tomatis, ”äänen Einstein”.

Mutta se varsinainen hauskuus alkaa artikkelin lähdeluettelossa mainitusta Lehtirannan kirjasta ”Musiikin korkeammat oktaavit.” Siitä löytyy mm. taulukko ”oktaavin sävelten fyysiset vaikutukset”, joista esimerkkinä D: ”ruuansulatus, hapettuminen, hengitys, paksusuolentulehdus, haavaumat, lymfa, ohutsuoli”. (sivu 28)
Joko idea selvisi? Harvaan kirjaan on koottu yhtä paljon hömppää. Spirituaalinen huuhaa nostaa päätään …
… ai niin. "pyramidikompleksit ja muutkin Egyptin temppelit ovat toimineet ääni- ja energiageneraattoreina." (sivu 47)

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu