Valtaojan suhteen vastuu kuulijoilla

Esko Valtaoja toisti tämän vanhan juttunsa tänään radion haastattelussa:

Jos avaruus OLISI ääretön, siellä olisi ääretön määrä materiaa, tähtiä planeettoja, pölyä ja olentoja. Kun elämä koostuu noin 31 alkuaineesta (joita on rajallinen määrä) ja ihminen äärellisestä määrästä atomeja ja molekyylejä, olisi äärettömässä avaruudessa ääretön määrä kopioita maapallosta ja jokaisesta meistä. Kukapa haluaisi rasittaa maailmankaikkeutta sellaisella…”

Että näinkö se menisi? Ei. Ihmisillä on historiansa, jossa mukana sattuma. Mietipä sitä! Toisekseen, jos fysiikan lait eivät kiellä jotain, ei siitä seuraa, että tuo jotain olisi olemassa. Olkoon esimerkkinä vaikka ns.  Multiversumi.

Kannattaa myös muistaa, että jos jonkun systeemin malli on kaoottinen, ei siitä välttämättä seuraa, että itse systeemi olisi kaoottinen.

 

 

 

 

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu