Semanttista höpöä tekoälystä a la Tieto

Yksi yritys markkinoi itseään näin: kuva1. Eivät ehkä itse huomanneet tekstinsä ristiriitaa. Kokeillaan ja tekoälylle voidaan tehdä kysymyksiä. Vastaukset riippuvat tietenkin tehdyistä kysymyksistä, joten tuo johtoryhmän jäsenyys on vain markkinointikikkailua.

https://www.tieto.fi/uutiset/tieto-nimittaa-ensimmaisena-pohjoismaisena-…

Myös tutkijat käyvät jatkuvaa matkkinointikampanjaansa:

"Kuinka tekoälyn tutkimuksesta saadaan eniten irti? Tarvitaan uusi toimintamalli, jossa yritykset ja yliopistot yhdistävät voimavaransa ja panostavat yhdessä kunnianhimoiseen ja tavoitteelliseen tekoälyn perustutkimukseen. Näin yritysten, valtiollisten toimijoiden ja myös kansalaisten arvokkaat tietoaineistot ja yliopistojen tutkimusresurssit saadaan kanavoitua parhaiten koko yhteiskunnan hyödyksi."

Kovin uusi tuo malli ei ole. Se lanseerattiin Tekesin teknologisohjelmissa jo 80-luvulla, kuva 2. Toisekseen kansalaiste tietoaineistot ovat kovin rajallinen aineisto. Tämäkin tuntuu utopistiselta lähivuosikymmeninä pienessä Suomessa:

"Tekoäly on luonteeltaan sellaista disruptiivista teknologiaa, jonka vaikutukset ulottuvat kaikille liiketoiminnan aloille." 

http://www.tekniikkatalous.fi/ttpaiva/tekoaly-istuu-jo-suomalaisyhtion-j…

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/202860-konsulttihopoa-rob…

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228142-matti-apunen-hopsi-tekoalysta

 

 

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu