Hararin kirjat lukijan vastuulla 1

Yuval Harari levittää höpöä aivoista ja tekoälystä. Hän ei ole aivotutkija ja hänen kirjansa ovat täysin lukijan vastuulla myös muilta osin.

”Robottiautojen kehittymisen myötä Wazesta voi tulla täysin itsenäinen toimija. Palvelu tietää netin kautta, missä muut käyttäjät ovat, joten se voi optimoida autojen liikkeet siten, että kaikki pääsevät sujuvasti perille. Waze siis ajattelee puolestamme. Ihmisen aivotoiminta on biokemiallinen reaktio, Harari kirjoittaa. Se on biologinen algoritmi, johon pätevät samat matemaattiset lainalaisuudet kuin tietotekniikassa käytettäviin elektronisiin algoritmeihin.”
Marko Junkkari/HS

https://www.amazon.com/Homo-Deus-Brief-History-Tomorrow-ebook/dp/B01BBQ33VE

https://kirja.elisa.fi/ekirja/sapiens-ihmisen-lyhyt-historia

 

Osa 2

 

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu