Metafora-höpöä puiden elämästä

Kirja on täynnä kyseenalaisia METAFORIA.  

Esimerkkejä:  

"Yksi ainoa sieni pystyy vuosisatojen kuluessa levittäytymään monen neliökilometrin alueelle ja verkostoimaan kokonaisia metsiä. Se välittää rihmojensa avulla viestejä puulta toiselle ja auttaa niitä vaihtamaan tuoreimmat uutiset…"

"Sienillä on viestityksessä oma strategiansa: ne saattavat hyvinkin ottaa sovittelijan ja välittäjän roolin."

"Saattaa olla, että eläimet kuuntelevat puiden keskinäistä viestintää, rekisteröivät kiihtyneet kemialliset varoitushuudot ja testaavat sen jälkeen mykkiä yksilöitä puraisemalla niiden lehteä tai kuorta."  

"Myös pensaat ja ruohot, mahdollisesti kaikki metsän kasvilajit ovat mukana kommunikaatiossa. Pellon puolelle astuttaessa rupattelu kuitenkin vaimenee. Viljelykasvien kyky lähettää toisilleen maanpäällisiä tai -alaisia viestejä on jalostuksessa pääosin hävinnyt. Ne ovat tavallaan kuuromykkiä ja siten tuhohyönteisille helppoja saaliita. Tämä selittää osittain sen, miksi nykyisessä maataloudessa käytetään niin paljon torjunta-aineita."

 

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu