Kognitiotiede ei noussut tieteeksi

 

Ns. kognitiotide syntyi edellisen tekoälyboomin yhteydessä 80-luvulla. HY määrittelee: 

”Lognitiotiede on monitieteinen tieteenala, joka tutkii tietoilmiöitä kuten havaitsemista, oppimista, muistia, ajattelua, kieltä ja käsitteitä, sekä näiden syntymekanismeja. Yhteistä kognitiotieteen tutkimuskohteille on, että niitä voidaan tarkastella tiedon esittämisen ja informaationprosessoinnin näkökulmista.”

Ihminen ei ole tietokone. Mitään läpimurtoa ei kognitiotieteessä ole tapahtunut, joten voisi sanoa että tiedekin on jäänyt syntymättä. Oikeista tieteistä rääpiminen ei vie pitkälle, omassa siilossa on kiva leikkiä.

Kolme arvostelukyvytöntä kognitiotieteilijää näyttää olevan pihalla tekoälystä Hesarin mielipidekirjoituksessa. Singulariteetti on höpöä, määrä (tietokoneiden nopeus ja muisti) ei muutu laaduksi. 

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005413969.html

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu