Virtasen kirjan ILMASTOPANIIKKI ”asiantuntijat” 1/4

Maantieteilijä Matti Virtanen on useaan otteeseen todennut, että hän kirjassaan ilmastopaniikki VAIN toistaa mitä asiantuntijat ovat sanoneet.

Montako virhettä:

Vesihöyry on ylivoimaisesti tärkein kasvihuonekaasu, ja teorian mukaan sen takaisinsäteily lämmittää alailmakehää. Winterhalter epäilee: ”Eihän yläilmakehän kylmempi ilma voi lämmittää alempana olevaa ilmaa, joka on jo lämpimämpää. Tässä rikotaan termodynamiikan toista pääsääntöä.”

”Winterhalterin mukaan konvektiovirtaus eli lämpimän ilman nousu ylöspäin on ylivoimaisesti hallitseva mekanismi, jolla ilmakehä säätelee lämpöä. Hän kuitenkin myöntää, että hiilidioksidi hidastaa ilman jäähtymistä.”

Boris “Boba” Winterhalter, fil tri. eläkkeellä Geologian tutkimuskeskuksen erikoistutkijan virasta sekä Helsingin Yliopiston merigeologian dosentuurista.

 

Journalistien pätevyys valita haastateltavat

Osa 2

Osa 3

Osa 4

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu