Lapset ja älylaitteet 1

Kuvan kirjan 1. luvun ”aivotutkijat” Mona Moisala ja Kirsti Lonka eivät tiedä, että ihmisillä on kaksi toiminnallisesti erilaista mantelitumaketta: 

”Tunteiden syttymisen kannalta oleellisia rakenteita sijaitsee erityisesti aivojen syvissä osissa, aivojen uloimman kerroksen (aivokuori) alla. Näistä aivoalueista tunnetuin on mantelitumake (kuva 1.2). Se on kaikilta nisäkkäiltä löytyvä aivojen rakenne, jolla on ollut suuri merkitys lajien selviytymisen kannalta. Evoluutio on suosinut eläimiä, joilla on toimiva mantelitumake, koska nämä eläimet ovat todennäköisemmin paenneet hyökkäystilanteessa ja jääneet siten varmemmin henkiin. Ilman toimivaa mantelitumaketta uhkaavissa tilanteissa ei syty normaalia pelkoreaktiota.” 

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/186539-lasten-digidementia-17

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu