Lapset ja älylaitteet 3

Mikko Meriläisen ja Mona Moisalan artikkelista (kuva 1) käynee selville, että kyse on kouluikäisistä.  Nuoremmista ei kai sitten väliä, vertaa kuva 2. Tämäkin viittaa tuohon: 

Edellä esitellyt tutkimukset pelien vaikutuksista aivoihin on lähes poikkeuksetta toteutettu aikuisilla koehenkilöillä. Kehittyvien aivojen osalta on otettava huomioon, että kaikki aivoalueet ja niihin liittyvät toiminnot eivät ole vielä täysin kypsyneet. Esimerkiksi tarkkaavaisuuden kohdistamiseen ja ylläpitämiseen liittyvien aivoalueiden kehitys on lapsella vielä kesken. Ei ole täysin varmaa, jouduttavatko vai häiritsevätkö pelit tuota kehitystä.”

Tämä menee jo härskin spekuloinnin puolelle:

Toisaalta aivot ovat erityisen vastaanottavaisia harjoittelulle lapsuudessa ja nuoruudessa, jolloin aivojen muovautumiskyky on suurimmillaan. On siis myös mahdollista, että pelien hyödyt voivat olla lapselle jopa suurempia kuin aikuiselle.”

Lapsille lukemisen tärkeyttä ei jutussa mainita.

 

Lasten digidementia: 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/186539-lasten-digidementia-17 

 

Pelikasvattajat harjoittaa piilomarkkinointia:

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163779-pelikasvattien-verkosto-markkinoinnin-peitejarjesto

 

Pelit eivät ole leikkimistä: 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/192029-leikki-on-lapsen-tyota

 

 

 

 

 

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu