Kelvoton vuorisaarna

Jari Ehrnrooth: Kymmenen vaatimusta vapaalle ihmiselle

Kristinuskon tunnetuin saarna on jäänyt Jeesus-kultilta vaille sisällön tarkastelua, vertaa kuva. Sen fraasit ovat saaneet osakseen hymistelyä, vaikka kuuluisivat etiikaltaan roskikseen.

”Puhdasmielisyyden asettaminen kriteeriksi on erehdys tai sekaannus, jossa päämäärä muuttuu ehdoksi sen tavoittelulle. Kuoleman voittamisen ja ikuisen elämän lupauksen ymppääminen tähän myöhemmin kristinuskossa on vain pahentanut eettistä sekaannusta. Jeesuksesta tuli ihmisjumala, jonka avulla hänen seuraajansa pääsevät kuoleman portista taivaaseen.”

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu