Kirlian-kuvaus

Lauri Gröhn 1996

Kirlian-kuvauksen hyötykäytön perään on kyselty vuosikymmenien ajan. Rohkeninpa kysyä hyötyjä oikein julkisesti rajatiedon harrastajien junailemassa kansainvälisessä kirlian-konferenssissa Suomalaisella yhteiskoululla 19.-21.4.1996. Järkevää käyttöä ei vieläkään löytynyt. Kuuden satasen sijoittaminen tähän tilaisuuteen oli lievästi sanoen järjetöntä. Ja konferenssimoniste maksoi vielä yhden satasen. Enkä edelleenkään tiedä edes sitä, miksei ”aura” näy pimeässä. Ja jo aulassa jouduin väittelyyn keksijä Seppo Konkolan kanssa, joka väitti, että hänen kultamitalilla patentoitu keksintönsä vapauttaa ydinenergiaa. Paikalle osunut Tapani Koivula viivähti hetken paikalla, mutta tuskin ymmärsi, mistä oli kyse, keksinnön ”tieteellisestä pätevyydestä” puhumattakaan (Ultra 7-8/96, SIVU 14). Konkola saattoi ymmärtää jotain pienen peruskoulun fysiikan kertaustuokion jälkeen.

Vähäisestä yleisöstä löytyi luonnollisesti joukko suomalaisen rajatiedon kermaa: Erkki Lähde, Heikki Tammisalo, Pekka Suominen, Olavi Noronen, Heino Tiik, Thor-Björn Gustavson ja luonnollisesti pääorganisaattorina toiminut Matti Ollila. Jaetussa ennakkoilmoittautujien listassa oli edustettuna myös muusikko Erkki Ertama, nlp:tä markkinoiva Terttu Grönfors ja Silva-oppeja markkinoiva Riitta Vuorela. En havainnut, olisiko Jaakko Kajamaa ollut paikalla, mutta suuressa salissa esitettiin videolta hänen pseudotieteellinen veden rakenteensa.

Tieteellisyyskään ei päässyt päätä pakottamaan. Läheltä piti vain Kuopion yliopiston kuvalaitosta edustavan Pekka Kuhmosen esitys, jossa kerrottiin vanhaa asiaa siitä, miten eri ympäristötekijät ilmenevät kuvissa. Lähdeluettelo oli varsin yksipuolinen. Ehkäpä Kuopioon pitäisi saada opetusta lähdekritiikin käytössä ja tietokoneen lähdetiedon etsimiseen, jottei tarvisisi vanhoja toistaa. Ikäänkuin salaa kirjallisen materiaalin ulkopuolella Kuhmonen toi esiin yleisön ihasteltavaksi ”keskittymisilmiön” ja sen ”punaisen läikän”. Ei tainnut nimensä esitelmäpaperiin pannut Kuopion professori Hakumäki tietää tästä…?

Tilaisuuden herkimpiä hetkiä koettiin, kun brittiläinen ”tutkija” Brian Snellgrove kutsui lavalle vapaaehtoisen Erkki Lähteen opetuslapsen Matti Oikarisen antoi tälle volttimittarin piuhat käteen. Näin selvisi, että Oikarisella on ”parantajan lahjoja”. Toisenlaisia parantajan lahjoja oli majuri evp. Gordon Smithin tietokoneella, joka radioniikkaan perustuen suorittelee lähi- ja kaukoparannusta.

Oikarisen Muhoksen metsäntutkimusaseman nimissä pidetty esitelmä esitelmä käsitteli biofotoneja ja kestävää metsänhoitoa perustuen Fritz Poppinbiofotoneihin, jotka tiedemaailman mielestä ovat vain koejärjestelyn aiheuttama näennäisilmiö, joka selittyy fluoresenssilla. Porukka tarkoittaa lasereilla ihan muuta kuin fyysikot normaalisti ja koherenssilla ties mitä. Esitelmäpaperissa todisteltiin myös Sheldraken hypoteeseja biofotonien avulla. Oikarinen uskoo myös syöpäsolujen erottuvan biofotoneistaan ja luonnollisesti biofotoneilla voidaan selittää homeopatia, henkiparannus jne. Kuuluneeko asiaan, että Oikarisen vaimo on tiettävästi homeopaatti. Oikarinen toimitti erilaisissa kasvupaikoista kuusen taimien neulasia Saksaan Poppin laboratorioon. Sattumalta niitä sitten mittaili siellä kesällä harjoittelija ollut kemian opiskelija, joka salissa istuskeli Lähteen vieressä ja joka kieltäytyi kertomasta nimeään, kun kysyttäessä kerroin olevani skeptikko. Sokkokokeitako…?

Fritz Poppin ajatuksista luennoi Marco Bischof, jolla oli mukanaan myös biofotoniikka käsittelevä kirjansa. Siellä vilahtelivat Tao, Sheldrake, PSI, Steiner, Kirlian, Bohm, Reich. Hämmästyttävää kyllä, fluoresenssi-ilmiö oli vieras Bischofille. Jengi on saanut kuluttajajärjestöt kiinnostumaan hömpötyksestään, jolta puuttuu validointi. Olisihan tosin varsin hauskaa, jos joskus keksittäisiin jokin menetelmä, jolla luomutuotteet voisi erottaa ”tavallisista”. Yhtä hauskaa olisi, jos voitaisiin todeta, ettei eroja todellakaan ole…

Virolaiset harrastelijat biologi Kalle Toomemaa ja fyysikko Heldur Haldre väittävät tekstissään saaneensa aikaiseksi aavekuvia, jotka normaalisti selitetään aiheutuvan puhdistamattomasta lasilevystä. He kertovat myös havainneensa ”autoluminenssia” ilman Kirlian laitteistoa, mutta eivät ole keksineet ”biofotoneja”. Heidän esityksensä mukaansa ”bioplasma kantaa ihmisen olemusta”, mitä tuo sitten tarkoittaakin. Virolaisen maatalouden korkeakoulua edustava professori Reet Friimanin tekstissä viitataan yhteen populaarin pseudotieteen merkki teoksista eli kirjaan Tompkins & Bird: Kasvien salainen elämä. Friimannin mukaan ”tiede on todistanut fantomit”. Hän toistelee jo kauan sitten hylättyä oppia aivojen hologrammisuudesta ja samaten vetoaa Poppiin väittäen eläimiä ja kasveja lasereiksi. Joo ja vedellä on muisti ja vesi generoi hologrammeja kromosomeista…!

Brittiläinen maisteri, sertifioitu sitä ja tätä, Rosemary Steel on järjestäjätahoa edustaa kansainvälisen pseudotieteellisen ”bioelektrografian” organisaation varapuheenjohtaja. Puheenjohtaja, teknillisen oppilaitoksen kemianopettaja professori Douglas Dean ei ollut paikalla. Steelin mukaan kirliankuvauksessa on kyse ”energiasta, elämänvoimasta, virtauksista, resonanssitaajuuksista, kentistä ja tietoisuudesta. Hän oli edellisenä vuonna oppinut Pietarissa järjestetyssä konferenssissa, että ”spin kykenee välittämään tietoa valoa nopeammin”. Ja samana vuonna (tuo surullisen kuuluisa Benveniste ) oli yhdessä kokouksessa todennut jälleen, että ”vedellä on muisti”. Steelin elämäntehtävänä on saattaa asiakkaansa tietoiseksi siitä, että ihmisten toinen pakara painaa tuolia enemmän kuin toinen. Kun ”the body experiences equal weight on both sides of the bottom, the bodies, mental, emotional, physical ja spiritual are integrated.”

Tanskalaiselle Finn Gammelbylle ”ESP on tieteellinen fakta” ja hänkin oli osaltaan murtamassa ”positivistista paradigmaa”. Ja ”eihän me edes tiedetä, mitä sähkö on:” Toivotteli tutkijoille avointa mieltä.

Tohtori Agnes Krawek tuli USA:sta mainosti kirjaansa ”Life’s hidden forces”.. Hänen opissaan käden kirliankuvassa kullakin sormella ja nivelellä on oma merkityksensä. Mukanaan hän kantaa kultaista taikavarpua. Hän uskoo, että äänellä voidaan vaikuttaa DNA:han, ”heikentää” ja jopa ”frakmentoida”. Hänestä on hyvin dokumentoitua faktaa, että maapallon evoluution ja elämän kehityksen taustalla on 8 hertzin kenttä, joka tunnetaan myös nimellä ”planeetan aivoaalto”.

Fysiikan ja matematiikan tohtori Konstantin Korotkov oli tilaisuuden ilmiselvä tähti. Häntä nimitettiin myös professoriksi, mutta asia jäi epäselväksi. Hän mainosti pian ilmestyvää kirjaansa ”Light after life”, jossa aiheena on kuolleiden ihmisten kirliankuvat. Aaveet ovat myös yksi kirjan aiheista. Tivasin tieteellisiä (länsimaisia) julkaisuja, mutta niitä ei ollut. Korotkovin tiimi otti tietokoneella kuvia sormenpäästä ennen ja jälkeen parantajan käsittelyä. Sormen kosketus elektrodiin oli täysin standardoimaton, joten tulokset mitä sattuu. Potilaan tilaa voidaan Korotkovin mukaan analysoida kirliankuvista tohtori Mandelin diagnostisten taulukoiden avulla. Luonnollisesti validointi ja tieteelliset julkaisut puuttuvat. Juttua oli myös spirituaalisesta ruumista, sillä Korotkov harrastaa myös Steineria. Huijariksi todettu Nina Kulagina on Korotkoville suuri mestari, Sheldraken ”morfogeneettisen kenttien” tärkeä ominaisuus” on ”morfogeneettinen synergisaatio”, joihin liittyy bifurkaatiohyppyjä. Niin ja venäläiset ”tiedemiehet” ovat pystyneet fantomien järjestelmälliseen toistamiseen. Ja onhan kirliankuvaus väline ihmisten välisen ”kaukovaikutuksen” tutkimiseen. Ja pisteenä i:n päälle: kirlianmittauksilla on pystytty osoittamaan, että ”body energy do not come to zero just after the death”.

Intialainen tohtori Ramesh Chougan oli jälleen biofotonimiehiä ja esitteli syövän diagnostisointia. Mutta julkaisuja ei asiasta ollut todisteeksi. Toisessa esityksessä oli aiheena ”aura”. Siteerauksia Kilnerin ”tutkimuksista” vuosisadan alkupuolelta. Ja sitten perään tekstiä Harold Saxton Burrista ja L-kentistä. AUUUM.

Ja sakka pohjalla. Konferenssimonisteen takasisäkannessa on DI Matti Ollilan kontribuutio. Sellaista oli näillä ei-rahvaan hengen ja tiedottomuuden messuilla. Seuraavan kerran skeptiset masokistit tavannevat näissä merkeissä Kanadassa.

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu