Lisää korkeakouluharjoittelupaikkoja opiskelijoille

Tampere on yksi Suomen suurimmista opiskelijakaupungeista yli 35 000 opiskelijallaan.
He muodostavat yhdessä akateemisten ammattilaisten kanssa kansainvälisen ja maan
monipuolisimman tiede-, koulutus- ja korkeakouluyhteisön.

Kuitenkaan Tampereella ei ole tarpeeksi harjoittelupaikkoja opiskelijoille, joten heidän on suoritettava harjoittelunsa jossakin toisessa kaupungissa. Tässä häviävät sekä opiskelijat että Tampereen kaupunki.

 

Sen sijaan, että tamperelaiset opiskelijat joutuisivat lähtemään esimerkiksi pääkaupunkiseudulle harjoitteluun ja mahdollisesti saisivat sitä kautta itselleen työpaikan, Tampereelle pitäisi luoda lisää harjoittelumahdollisuuksia.

Tällöin molemmat osapuolet hyötyvät: paikalliset yritykset saavat motivoitunutta, edullista työvoimaa ja opiskelijat paitsi harjoittelupaikan lähiseudulta, myös jalkansa työpaikan oven väliin. Kaupunki hyötyy siitä, että opiskelijat jäävät tänne ja maksavat kunnallisveronsa Tampereelle.

 

Tämä haaste voidaan ratkaista tiivistämällä yhteistyötä Tampereen korkeakoulujen ja kaupungin välillä. Korkeakoulut tukevat opiskelijoita rahoittamalla ulkomaanvaihtoja ja tarjoamalla harjoittelutukea, kunhan on vain ensin onnistunut löytämään harjoittelupaikan. Nykypäivän kilpailullisessa yhteiskunnassa moni opiskelija venyttää opintojaan tarkoituksella, ettei valmistuisi työmarkkinoille ilman työkokemusta ja joutuisi työttömäksi. Korkeakouluilla puolestaan on paine saada opiskelijansa valmistumaan, koska ne saavat rahoituksensa valmistuvista opiskelijoista. Kaupungilla ja korkeakouluilla on siten yhteinen intressi yhteistyön tiivistämiseksi.

 

Kaiken aikaa etenevä raitiotiehanke tarjoaa oivallisen harjoittelupaikan tuleville huippuinsinööreille, kaupungin imagokuvaa työstävät toimijat uusille viestinnän asiantuntijoille ja hallinnollinen puoli hallintotieteiden ammattilaisille. Ne ovat vain esimerkkejä lukemattomista mahdollisuuksista, joita kattava yhteistyö korkeakoulujen, kaupungin ja paikallisten yritysten kanssa tuo tullessaan. Tehdään Tampereesta yhä houkuttelevampi kaupunki: ei vain opiskeluajan välipysäkiksi, vaan koko elämän mittaiselle matkalle.

Luodaan Tampereelle lisää harjoittelupaikkoja ja kaupungille elinvoimaa!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu