Suomen taloudelle haitallisin vero on Perintövero

Vanhempien omaisuus tulee aina siirtää jälkipolville ilman, että valtio on siinä suurin perinnön saaja.
Perintöverosta levitetää väärää tietoa, että myyntivoittovero olisi suurempi haitta saajalle kuin perintövero. Onhan se prosenteissa suurempi mutta sitä ei tarvitse maksaa ellei myy omaisuutta ja myyntitilanteessakin on sitten rahaa jolla mahdollinen myyntivoittovero maksetaan. Hankinta hinta on perintötilanteessa sijoituksen kuolinpäivän hinta ei koko omaisuus muutu myyntivoitoksi. Omaisuuden voi myydä kuolinpäivän hintaan ilman veroseuraamuksia jos perintöveroa ei ole.
Omistajan roolissa Hortling on katsellut huolissaan, miten monia suomalaisia yhtiötä myydään ulkomaille.
Hortling muistuttaa, että Ruotsissa perinnöstä joudutaan maksamaan vasta, jos yritys yritys päätetään myydä. Perintöveron sijaan on käytössä luovutusvoittovero. Suomessa moni päätyy myymään yrityksen siksi, että selviytyisi perintöveroista. ”Ruotsissa on pystytty säilyttämään pääomaa enemmän yli sukupolvien ja on investoitu kasvuun. Jos halutaan lisää suomalaista omistajuutta, tähän asiaan pitäisi löytyä tavalla tai toisella ratkaisu.” ”Olisi Suomen etu, että useampi yhtiö voisi kasvaa ja kehittyä suomalaisessa omistuksessa yli sukupolvien. Tällöin päätöksenteko pysyisi Suomessa ja omistajat investoisivat todennäköisemmin innovaatioihin ja kasvuun Suomessa sekä näiden myötä osaltaan suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointiin ja kehittämiseen”. Nora Hortling OLVI Hallituksen puheenjohtaja
Ruotsissa ollaan uskottu, että höllentynyt verotus ja runsaampi yksityinen pääoma tukee talouskasvua.
”Ruotsissa on poistettu varallisuusvero, lahjavero ja perintövero. Kaikki nämä uudistukset ovat demarien tekemiä. Minä itse maksan veroni Ruotsiin, ja se kertoo jo jotakin.” Björn Wahlroos

”Uskon, että perintöjen verotus uhkaa aiheuttaa enemmän tuhoa kuin se tuottaa hyvinvointia”, sanoo ruotsalaisprofessori Daniel Waldenström.
”Samalla me kuitenkin haluamme, että tämä ryhmä hoitaisi yrityksiään niin hyvin, että ne synnyttäisivät näitä voittoja, työllistävät ihmisiä, jotka maksavat tuloveroa ja niin edelleen. Siksi uskon, että perintöjen verotus uhkaa aiheuttaa enemmän tuhoa kuin se tuottaa hyvinvointia.”

”Jos olisin tosi jyrkkä, sanoisin, että Suomen pitäisi luopua perintöverosta”, Daniel Waldenström sanoo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu