FUTISTA ja ELÄMÄÄ

Olen golf-kavereilleni monasti todennut, että elämä on palloa suurempi juttu. Eilen Tanskassa EM-kisojen alkuottelussa saimme nähdä, että jalkapallokin on elämänpelissä kovin pieni. Kaikki hiljeni , kun tähtipelaaja Kristian Eriksen  lyyhistyi yllättäen kentälle .Aloitettu elvytys kertoi  henkeä uhkaavasta sydänkohtauksesta. Jokainen meistä toivoi pelaajan  toipumista , mistä saatiinkin  illan mittaan vahvistus. Hän sai elämälleen jatkoaikaa.  Ja ottelukin sai tauon jälkeen jatkua. Lopulta ilo Suomessa oli suuri 1–0 voiton  myötä. Monen pelaajan mieli oli silti loppupelissä mukana elämän ja kuoleman taistossa.

Urheilutoimitukset menivät hiljaisiksi. Samalla miljoonat ihmiset pysäytetään. Huippu-urheilijan henki on keskiössä. Valtavat kisajärjestelyt koronaongelmineen  unohtuvat, ainakin hetkeksi.Kristittynä lääkärinä tulee mieleen elämän rajallisuus. Kukaan ei tästä elämästä selviä hengissä .  Takavuosien  urheilulääkärinä mietin urheilun, terveyden  ja elämän päämääriä.Toivottavasti jokainen meistä saa Kööpenhaminan  tapahtumasta impulssin todeta, kuinka äkisti voi kaikki suunniteltu  muuttua. Usein vain ongelmatilanne pysäyttää itseriittoista ihmistä kysymään ,mikä  on kaiken tarkoitus? Kristityn päätavoite on elää Jumalan tahdon mukaisesti. Oma ylpeys ja itsekkyys usein  estää   vastaanottamasta Kristuksen rakkautta .

Tanskan valmentaja kuvasi stadionin piinaa helvetilliseksi. Muistuttakoon se, että helvetti on yhtä todellista kuin  taivas. Elämän pelissä on tärkeää ,kumpaa maalia kohti me pelaamme.Rakastavalla Jumalalla on kyky ja halu muuttaa tappio voitoksi .Kannattaa pysähtyä ja kysyä, olenko minä voittajan puolella ? En tarkoita futispelin voittajaa.

Jalkapallo on pelien kuningas. Parhaimmillaan  se on hienoa seurattavaa. Suomi voitti historian ensimmäisen EM-pelinsä sensaatiomaisesti. Tanska hävisi pelin 0-1 mutta voitti elämän pelin 1-0.

Jalkapallo-ottelu voi päättyä tasankin.  Elämän pelissä  ei käy tasatulos  . On vain kaksi joukkuetta.  Voittaja tähtää taivaaseen. Joukkueen suvereeni johtaja Jeesus  on avannut tien voittoisaan eloon. Tätä  vastapuolen pirulliset  puolustajat pyrkivät raivoisasti  mitätöimään. Sen tavoite on tuhota , tappaa ja varastaa elämää. Voittajajoukkueen johtaja huutaa: Tule sellaisena kuin olet! Joukkueessa on vielä pelipaikkoja. Verenvärinen ristilippu  on tunnuksena. Myös suomalaisten kuin tanskalaistenkin    ristiliput ovat  kelvollisia.

EM- pelit  jatkuvat. Avauksessa tehtiin historiaa, molemmat voittivat. Suomi voitti  maalin ja miljoonan euron  verran. Tanska säästi  ihmishengen.Futismaailma hiljeni hetkessä  . Tapahtuma puhuttelee varmasti pitkään. Elon tarkoitusta moni pohtii. On oikeus iloita  elämästä ja myös jalkapallosta. Tärkeysjärjestyksen voi vapaasti päättää.P

0
HannuHurri
Sitoutumaton Kouvola

Työterveyshuollon erikoislääkäri

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu