Pave Maijanen 1950-2021 In Memoriam

Herkisti.   Yksi suomalaisen rock-musiikin lahjakkaimmista vaikuttajista on kuollut.

Muusikko, laulaja ja tuottaja Pekka Juhani ”Pave” Maijanen sairasti lihaksia ja hermoja rappeuttavaa ALS-tautia. Kuollessaan hän oli 70-vuotias.

Minulle Pave merkitsi ammattitaitoa ja kunnianhimoa – hän teki kaiken laadukkaasti, kunnianhimoisesti.  Pave kuului 70-luvulla huipulle nousseeseen  ns. 1. sukupolven rock-eliittiin.

Moni nuoremmista muistaa Pave Maijasen suomenkielisenä pop- ja iskelmäsäveltäjänä ja artistina.

Itselleni Pave oli ennen kaikkea huippuluokan basisti, multi-instrumentalisti ja rock-vokalisti. 1970-luvulla Dave Lindholmin ja Affe Forsmanin kanssa perustama Rock´n´Roll Band ja Albert Järvisen ja Ippe Kätkän kanssa kasattu Royals-yhtye jäävät historiaan loistavimpina englanninkielellä lauletun rock/pop/blues -musiikin edustajina Suomessa.

Pave oli muusikkona multitalentti – Suomessa tämä ominaisuus on välttämätön, jos aikoo pelkällä musiikilla leivän itselleen ja perheelleen hankkia läpi elämän.

Pave ei epäröinyt tehdä sellaisiakaan maanläheisiä asioita kuin ajaa traktoria, viljellä maata.

Akustisesti ja kamarimusiikki-orkesterille sovitettu Pidä huolta, Paven loppuun saakka vahvalla ja melodisella, täydellisesti fraseeratulla äänellä esitettynä, nosti kyyneleen silmään, kun se kuultiin suruviestin tänään tavoittaessa.

Kiitos, Pave.  You’re gonna roll, up there, too, I guess.

 

 

+5
Harri Erämetsä
Espoo

Valtiot. tri (HY /Aalto-yliopisto)
Data /
Viestintä/
Markkinointi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu