Keräilijän päiväkirjasta

Vaimoni on pitänyt vuosikymmeniä  päiväkirjaa tekemisitämme. Alkuun oli tärkeitä lasten asiat,pesäpallomenestys, sitten pilkittiin kilpaa muutama vuosikymmen,ja tavoitteet pitkälti saavutettiin.

Kun kilpailuvietin tarpeet oli vihdoin saatu tyydytettyä,niin katseet suuntautuivat luonnontuotteiden hyödyntämiseen. Ne toki ovat olleet läpi elämämme arvostettua eliksiiriä. Niihin kuuluu niin kalat, sienet,kuin marjat.

Tässä vaiheessa en itse metästävänä voi olla suosittelematta venäläisen Vladimir Solouhinin oivallista sienestykseen keskittyvää kirjaa ”Kolmas metsästys”

Sitten aiheeseen. Jos nyt jätetään oman pihan tuotteet omaan arvoonsa,niin kausi alkaa korvasienistä.Joskus niitä riittää muillekin annettavaksi. Etenkin herkkutatit kuuluvat omaan ykkösgatekoriaan,ehkä siksi että se on meillä joskus hukassakin.

Jos marjoja luettelen niin aikajärjestyksessä: Mansikka/suomuurain, mesimarja, mustikka,vadelma,tyrni, puolukka/variksenmarja, karpalo.

Uutena tuli tänä vuonna  käpyjen kerääminen. Keräsimme niitä lapsuudessa rämeiden laitamilta. Ja kaikki kelpasi mitä yletyttiin poimimaan. Tuloskin oli sen mukainen. Tänään toiminta on kontrolloitua. Käpysavotta jatkuu jouluun saakka ilmojen suosiessa.

Puoli vuotta keräilyä? Ei lainkaan paha siihen hurahtaneelle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu