Ihan huippua

Hienoa! — Tekniikan Akatemia on päättänyt myöntää miljoonan euron Millennium-palkintonsa Tuomo Suntolalle. Perusteena on hänen kehittämänsä ALD-pinnoitustekniikka, joka on osaltaan mahdollistanut mikrotekniikan nykyisen kaltaisen miniatyrisoinnin.

Menetelmän nerokkuus perustuu siihen, että se on hajautetun kyberneettinen: atomitasoinen tarkkuus mahdollistuu, koska prosessia ei tarvitse ohjata ulkopuolelta. Atomien keskinäiset voimat toteuttavat pinnan paksuuden itsesäätelyn, vaikka pinnat olisivat muodoiltaan monimutkaisiakin.

Tuomo on aktiivisen työuransa jälkeen tehnyt upeaa työtä myös Luonnonfilosofian seuran puheenjohtajana, avaten siellä uudenlaisia ajattelun uomia … hän on kiistämättömän ennakkoluuloton henkilö, ja olenkin iloinen voidessani sanoa häntä hengenheimolaisekseni, ehkä jopa ystäväksi

 

Hetken jopa luulin että kyse oli hänen "dynaamisen universumin" ajatuksensa läpimurrosta … siinä maailmanmallissahan monimutkaiset suhteellisuusteoreettiset kordinaatistonmuutoskaavat trivialisoituvat … (mentaali)maailmasta tulee taas yksinkertainen … läpinäkyvä ja kaunis.

Sen ongelma on metafyysinen olettamus: maailmankaikkeuden oletetaan laajenevan valon nopeudella neljännen ulottuvuuden suuntaan. — Mutta balanssissa ollaan, metafyysisten olettamusten määrän tasapainossa: esimerkiksi tällöin "pimeää energiaa" ei enää tarvitse olettaa.

Ehkä suurin ongelma näkemyksen hyväksymisen edessä on sen dynaamisuus. — Mutta vitaaliajattelussa tämä ei ole ongelma: voidaanhan ajatella, että energiavirtaus luo ajan maailmankaikeuteen, että elämä leviää universumiin valon nopeudella, ja että kaikki, fysiikkakin, syntyy elämänvoiman paineen puskemana

Jos absoluuttinen aika ja "maailmankaikkeuden subjektiivinen aika" menisivät näin yhteen, yhtenäisteoria ottaisi huiman harppauksen kohti ontologisen ja episteemisen todellisuuden yhdistämistä. — Hui miten makoisaa unelmointia.

 

<a href="https://Kaikkeni teen että minutkin huomattais … onnea kuitenkin!
 

 

0
heikkihyotyniemi
Jyväskylä

Heikki, versio 2: Suvaitsevampi, viisaampi ... ainakin vähän vanhempi ja paljon reikäpäisempi.

-- Niinpä on vaatteet kuin aatteetkin: sinisiä, ja löysiä. Jo ennen sitä menneisyyden Sinistä tulevaisuutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu