Voiko eläin ajatella

Olemme ruokkineet tämänkin talven lintuja totuttuun tapaan. Ja syöjiä on riittänyt sinitiaisista vihertikkaan,ja monia siitä väliltä. Päivittäin käy useita kymmeniä eri yksilöitä nauttimassa tarjouksista.

Tämän talven yksi halutuinpia on ollut kaupoista saatavilla ollut rasvapötkö. Sillä asiakkaita riittää lajiin katsomatta.

Tänä talvena saapui myös orava tammikuussa verottamaan kukkaroamme. Niitä ei ollutkaan näkynyt vuosiin. Ilmeisesti hyvistä käpyvuosista johtuen. Se viihtyi hyvin takimmaisella ruokintapisteellä katajapuskan ja pihlajan alla. Naposteli siellä siemeniä,mitä pikkulinnut pudottelivat.Ei uskaltautunut tulemaan lähemmäksi ikkunaa,missä talipötköt olivat.

Kunnes sitten eräänä aamupäivänä uutisia netistä lukiessani havahduin. Ruskea salama(orava) kipaisi parimetriä korkeaan ruokinta salkoon,ja syöksyi suoran talipötkyn kimppuun,josta oli tosin jo syöty suurin osa. Yläosassa  oli syötävää vain noin tomaatin kokoinen osa. Alhaalla enemmän. Oravaa ei kiinnostanut tali,vaan naru jolla se oli kiinnitetty puuhun. Sen se puri poikki,joten talipötkön jäteet  putosi maahan. Salamana orava oli maassa ja puri yhdysnarunkin poikki. Otti pienemmän ”paistin”, jota pystyi kantamaan suuhunsa katsoi niin itään kuin länteen kuin myös ylös, ja häipyi minkä käpälistä pääsi suureen mäntyyn.

Mielestäni tuo oli ajattelua vaativa teko.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu