Kidekoneen aika vuosi 1923.

Radiolähetykset Suomen maassa suloisessa alkoi 1923, siis sata vuotta sitten. Silloisen tekniikan pääperiaate ei ole muuttunut vaikka on tullut radioputket, transistorit ja mikropiirit, y,s.

 

Lähettimessä, puhuja puhuu aiheuttaen ilmassa etenevää ilman värähtelyliikettä jollakin taajuudella ja tämä liike kohtaa mikrofonin joka muuttaa tämän ilmaliikevärähtelyn sähköiseksi elektronien määrän vaihteluksi eli värähtelyliikkeeksi (vaihtojännitevaihteluiksi kansanomaisesti). Elektronien määrän vaihteluvirtaus viedään antenniin.

 

Vastaanottimessa antenniin tuleva jokin saa antennissa aikaiseksi elektronien määrän vaihtelun eli värähtelyliikkeen (vaihtojännitevaihteluksi kansanomaisesti). Elektronien määrän vaihteluvirtaus viedään kaiuttimeen jossa kaiuttimen kalvo alkaa liikkumaan aiheuttaen ilmassa etenevää ilman värähtelyliikettä jollakin taajuudella ja tämä liike kohtaa korvan, kuulemme puheen.

 

Kysymys on hyvin yksinkertainen, onhan eletty jo sata vuotta radiolähetystekniikan aikaa.

 

Mikä kulkee tuossa lähettävän antennin ja vastaanottavan antennin välissä?

Ominaisuuksiahan sillä on että se voi kulkea esim. ilman läpi, avaruudessa, jne. Jos tuo väli korvataan kaapelilla, se kulkee kaapelissa ihan hyvin.

 

Toinen kysymys, jos väliin laitetaan ihmisen pää, mitä tapahtuu päässä tai pään aivosoluissa tai sen elektronisissa virtauksissa, siis mielissämme?

 

Mitä ON radiosignaali fyysisesti eli aineellisesti?

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu