80 vuotta ihmiselämää

Ensimmäinen suomalaisen hammaslääkärin omaelämäkerta "Kaiken maailman hampaissa" on nyt maksuttomana ekirjana: https://en.calameo.com/read/004247357a6456eaac300 

Suomessa on koulutettu lähes 10.000 hammaslääkäriä vuodesta 1982 lähtien, jolloin Matti Äyräpää käynnisti koulutuksen Helsingin yliopistossa. Tänään koulutuslaitoksia on neljä; Helsingissä, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa.
Äyräpäästä on kirjoitettu kaksi elämäkertaa; Gunnar Siven vuonna 1934 ja Eino Suolahti 1940.

Muiden hammaslääkärien en tiedä kirjoittaneen julkista omaelämäkertaa, joten rohkenen sanoa olevani ensimmäinen.
Pitkäperjantaina täyttyy 80 vuotta täällä Telluksella ja sitä olen ehtinyt nähdä monelta kulmalta. Henkilöhakemistossa on 550 kanssakulkijaa, joista kolmannes hammaslääkäreitä. Lääkäreitäkin riitti muisteltaviksi kuutisenkymmentä. Kärjessä tietenkin lääkintöhallituksen kolme pääjohtajaa omalta parin kymmenen vuoden uraltani. Olin lääkintöhallituksessa vuodesta 1970 viraston lakkauttamiseen asti vuoteen 1991. Sinä aikana suomalaisten lasten maailman surkein hammasterveys nostetiin maailman huipulle, ja Suomesta tuli Maailman terveysjärjestön mallimaa.

Kansainväliset tehtävät veivät kymmeniin maihin viidessä maanosassa.

Suomalaisuuden Liitosta tuli henkinen kotini vuodesta 1988 tähän päivään asti. Siitä joku ehkä on jotakin kuullut ja lukenut.

Käyttäjäkuva

Tutustu: <a href="http://www.simplesite.com/Tala" title="http://www.simplesite.com/Tala">http://www.simplesite.com/Tala</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu