Kiitos Uuden Suomen lukijoille, kun..

apujoukkoja lähetitte (pyyntö 26.8.20 US)

Niin ihmeellisessä muodossa tulivat perille. Tarkemmin kerron alaotsikoissa niistä lystikkäistä keinoista, joilla sen teitte ja toivon että jaksatte lukea loppuun asti. Kuitenkaan tuo lystikkyys kaikkine vivahteineen ei minulta käänny kirjakielellemme , joten joudun käyttämään Savon omaa kieltä vaihtelevasti ja siihen voitte saada tulkinta-apua siskoltani. Tässä viittaan taas aikaisempiin puheenvuoroihin ja siskon kanssa tekemiimme videopätkiin, jotta kokonaisuudesta pääsee jyvälle eikä tule rakentaneeksi pirun kirkkoa ja onkoon sen muanpiällinen malli ennee pystyssäkkää siellä Lapissa, mutta olj se tehty niin kovasta aeneesta, joten liekö vihtahousu vakkoellu vihollista ja aenae aineet on jo tuolloinkin varastanut reaalimaailmasta!

Koira

Ku minä olin sen vaevaestalon sissäänpiäsyasijan lupakierroksen melekeen läp käänä tässä suan kääneen Tomin lesken vangihtemisjutussa, omasta mielestä ei yksittäistappaaksena vuan tappaaskohtasena, ja ukon kanssa ajettiin rutkuivoo tietä mökille aaton täristessä nii se viimeinen rundin vastuullinen, jolle se tartuntatautilääkäri pallon heitti soetti minulle ja ku ei oekeen kuulunna mittää ,nii ukko pyssäätti aaton tien viereen ja ku se hännänhuippu sitten alkoi puhua minulle, että se ja se soitti hänelle ja selvitti, että minä sanoin yhden kirjaimen väärin yhessä nimessä, en nyt muista oliko se j vai i, mutta sitten tulj jo minulle hik ja aakasin sen auton oven ja siihen ilimesty se koera ja rupes minun jalakooo rakastelemaan ja se viimene hännänhuippu sano, että tämä on yksittäistappaas ja mää takasin sinne vaevastalon pihhaan se johtaja se siitä vastoo ja minä käsken ukkoo samalla, että ota tuo koera poes tuosta jalasta ja kuulj se soittajakkii sen elämän. Ja ukko ottamaan koeroo poes housun lahkeesta mutta kyllä se koera ennen puhelun loppua allekirjotuksesa siihen lahkeeseen pisti ihan tämän asian vakkuuveks ylleiselläkii tasolla ja tek sen sillä parraalla mahollisella rakkaaven tavalla mikä myökii ylleesä osataan. Jälestäpäen vasta tuon hoksasin kun ensin syytin koeroo mutta nyt pittää käävä kiittämässä sitä ja teitä kiitän kun niin hilipeellä tavalla avuksi tulitte, että koeran lähetitte ja siitä sautiin paljo illoo.

Rengas

Sisko oli miehensä kanssa Lapin matkalla samoihin aikoihin ja heidän asuntoautostaan puhkesi rangas, mutta sen renkaan taatta se matka viivästy ja lähättivät sitten sopivasti mökille vuan olj sen siskon ukko närreissään ku kolome rangasta joutu vaehtamaan, nii että tekö sen renkaan kävitte puhkasemassa, että nämä asiat alako männä ylleiseen tietoon. Ne tulj sinne mökille sillä aatollaan ja kun kerroen siskolle siitä koeran tekososta, nii sepä siskoo naarattammaa ja otti sen kamerasa esille enkä ehtiny kaanistautua ku rupes vilimoomaan ja kysymään että vieläkö oun vihanen tästä hoivakotivanhusten oikeuksien polkemisesta ja siihen minä sitten kerron että äskön olin mutta johan tuo koeran temppu rupes naarattammaan. Löytyy pienenä klippinä sieltä siskon suorasta puhheesta.

Kirves

Kirveskii rupes töehin omalta osaltaan, että millä tavalla sen kirveen siihen halakoon tartutitte, kun sisko meinas jiähä iliman saanapuita, mutta sitten lähettiin yhessä kahtomaan, että lähtöököön tuo kirves millään irti ku tuppoo olemaan tartuntoo oeken epitemian voemalla. Ja sisko purki opetetulla tavalla vihaansa ja siinä vilimillä, olan takkoo hakkoo, että ei kae ne kirveetkää niin tiukasti tartu ettei halosta irtoo ku veteraanin tyttö suuttuu … Tästäe suatiin paljon ilon aehetta, että kiitos vaan teille.

Tuolit

Ihmetellä täytyy, että mitenkä saitte sen minun melekeen kahen metrin pitusen ukon istumaan niihen kahen tuolin piälle, ei se arvanna että siinäe tulloo tartunta, mutta ei sitä ylleesä immeiset semmosia tartuntoja arvoo ku ei niistä kovasti melua pietä ja ei oes piästy kahville, jos ei ruvettu niitä tarttuneita tuolia irti vetämään. Ja sisko tumoo, siinäe vilimillä,että kyllä täällä Savossa taitaa kaikki tarttua ja siskon mies sano, että ei tule mittää, vejätte sammoo tuolia, mutta niin myö muutennii vedetään yhtä köyttä mutta tässä se ukko taes olj oekeessa. Ja naarua piisas, ihan muillehi, että paljon katsottu videoklippi (Tarja Pitkänen suoraa puhetta).

Nopan heittoa

Kun noppaa heittää tarpeeksi monta kertaa niin tulos lähestyy normaalijakaumaa. Rätnätkeepä sitä piättäjättii. Mutta Taevaan Vallat taisitte lukijat panna liikkeeelle kaikkkien vangittujan, sairaiden , sorretujen ja sodan jalkoihin jääneiden asialle. Että ei oo yksittäestappaas, ei tappaaskohtanenkaa ku se vaevastalon johtaja uuvelleen sinne mäntyänj sano, että jos piästän sinut niin pittää piästee kaekki, joten kyllä tässä liikutaan yleisellä tasolla ja koskettaa kaikkien heikoimpien oikeuksia.  Niin kuin Lasarus-vertaus kertoo, niin jos eivät usko oekeeta, nii ei aata vaekka joku haavasta nousis. Taevaan Vallat taesteloo erj laella koko aajan eikä tie kellekää väkvaltoo vuan käättää myös hilipeitähi konstia vakavassa asiassa.

Linkit: mm.aik.puh. vro:t 27.7, 20.8, 26.8.,27.8.,28.8 ja Tarja Pitkänen suoraa puhetta.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu