Kaupunki oli vihreämpi Atlantin tuolla puolen

Sosiaalisen median tiedot seinässä

 

Toukokuussa olin  taas EDRA:n (Environmental Design Research Association) konferenssissa, tällä kertaa itselleni hyvin tärkeässä paikassa eli New Yorkissa  (https://www.edra.org/page/edra50). Monenkirjavien (multidisiplinääristen) esitelmäpäivien  sijaan kannattaa joskus suunnata opettavaisille retkille ”maastoon”.

Kattojen vihertämisestä ja kaupunkiviljelystä, kestävästä kehityksestä ja terveellisestä kaupungista on paljonkin tutkimuksia- ja nyt oli mahdollisuus päästä tutustumaan alan pioneereihin Brooklyn Grange Farmiin, josta olin vuosikymmenen alussa, New Yorkin residenssissä asuenssani jo paljon kuullut. Silloin kuvittelin, että kun hipsterikaupunginosassa ollaan, niin jostain pienestä viherhörhöilystä voisi olal kyse. Mutta nyt näinkin erittäin hyvin suunnitellun, menekkilaskelmiin perustuvan, isoilla maansiirroilla toimivan kauppapuutarhan 11.kerroksen (muistaakseni!) katolla Brooklyn Navy  Yardsin kehittyvällä alueella.

Lisätietoja: https://www.brooklyngrangefarm.com/about-brooklyn-grange-1

Oma ”kaupunkiviljelyni” on hyvin pienimuotoista ja sattumanvaraista-  tämä oli monella tapaa erikoinen elämys.

HelenaMarjaTervinen

Olen ympäristöä kameran linssin läpi tarkasteleva arkkitehti. Olen enimmäkseen työskennellyt yhdyskuntasuunnittelijana ja väittelin tekniikan tohtoriksi 2006. Nykyisin olen osittain opettajana Aalto-yliopistossa, osittain vapaa tutkija ja kirjoittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu