Onni on tehä työtä

 

Mistä lie tähdiltä tänne kulkeutunheita nuokki Ari Alsion maalaukset, jokka nyt ilmentyvät Arin aktiivisuuen, tahdonvoiman ja taidollisuuen tuotteena konkreettisina tauluina. 

Tahdonvoimaa, järjestelemistä ja ahkeruutta ne taulut ja ihan vaikka koko näyttely taas on vaatinu Arilta, mutta jipii ja eläköön, ei tuu kuulkaa mithän, jos met vain nökötämä ja sykkyröimä maailman murheita, otama Arista mallia ja tehemä hommia ja tartuma tilhaisuuksiin ja sitte on juhlahetkiä, kuten tämä näyttely, josta nyt teile taas kerron. 

Ja entäs tuo alsismi, siis rohkeasti ja itteppäisesti Ari jatkaa itte luomaansa taidetyyliä. Ihhailen rohkeuttaan ja johdonmukaisuuttaan pittää kiinni ideastaan ja tehä epätavanomaisesti tauluja. Ei ole helppoa tehä erilailla ja seistä omien ideaoittensa takana, mutta kyllä siinä vissiin joku palkinto on. Onkohanse se onni, ko tekkee työtä.

Ei ole ees käytännössä helppoa maalata taulua, joka on vinossa, jopa sitte just se omasta  tyylistä kiinni pitäminen vie energiaa. Eikö sehän voi olla niinki, etttä Ari leppää alsismissaan ja homma eikö keveästi nousee lenthoon ja kukkoistaa, tulkaapa ja menkääpä kathoon!

Alsistisen taitheen tajuaa vastako pääsee sen kokehmaan. Taulun sisältö ikään kuin karkaa raamien ulkopuolelle, kiipeää seinille, verhoihin, tapeteille ja muuttuu lähemmin osaksi sinun elämääsi, Arin omin sanoin sanottuna.

Taulujen vinouessa on oma matematiikkansa kultasen leikkauksen kans, muttemmie ossaa sitä selittää ja se pittääki paikan päällä kokea, kuulla, nähä ja hamottaa. Ja taulujen kulmat antaa mahollisuuksia, kuten tuossa toisessa taulussa nuot koirat kuvattuna lähempää ja jess, mielenkiintosta, tosi kiintosaa.

Kaikkiaan Arin taulut on selkeitä, voimakkaita, ilmeikkäitä ja jopa sopivat kotienki sisustuksiin. Taulujen nimet selityksineen tosi hauskoja ja kantaaottaviaki ja jotenki täyttä elämää. 

Ari Alsion Alsistisen taitheen Maailman ensi-ilta on siis Kempelheen Zeppeliinissä 29.102015 asti ja siellä Arin näyttelyssä on 4 alsistista ja 2 tavanomaisessa suunnassa esiteltävvää taulua.

 

 

 

hilkkalaronia

LION Maailman paras ja ainoa Hilkka Anneli Laronia. Kaikilla ihmisen oikeuksilla. https://laronia.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu