Neljäs jonkulainen yksinpuhelu Armon kintereillä

 

Taru Hallikaisen kirjan neljäs luku, Pahan takana on hyvä, Meri Lähteenoksa

________

– kaikila on syynsä tehä niinko tekkee, kaikile voi sanoa, ei ole ihme, että tehit niin ja siinä tullee ääretön hyväksyminen ja ihmisen kuunteleminen. Tuomitteminen ja rankaseminen lähtee jostaki muusta perustastako ihmisen ymmärtämisestä ja kuuntelemisesta, että miksis se tekkee niin.

– pitäs olla suhteellisuuentajua ja kattoa aina 12 eri näkökylmasta yhtä asiaa. On ihan turha riehua yhen yksityiskohan kans tai ainakhaan jatkaa sen kapea-alasen käsityksensä kans. Pikkusen yhen ja saman näkökulman kans kattominen on hedelmätöntä. Ei joha hyvvään.

– minun sisko sannoo ussein, elämä on valintaa. Ja mieki sanon, kannattas harjottaa ittehään siihen, että voin aina valita ainaki oman suhtautumisen ja muutaman näkökulman. 

– tuntteitten pelkääminen on tämän ajan tapa. Tuntteet on tuntteita, niihin kannattaa tutustua, perehtyä omhiin tuntteissiin, omhiin meissä ittessä olehviin muistijälkhiin, muttei niitten kans pitäs lähteä tekehmään mittään. Kannattas tuntteen antaa olla ja aatella, että tältä tuntuu, mutta mikässe tämä asia olikhaan, onko se ees totta, tarttisko oikeasti konkreettisesti ees tehä mithän sen asian kans, haluanko tehä asialle jotaki käytännössä, onko se hyvvää, mitä teen asian kans – tai sitte käsittää, että itte veivasin pääni sisällä koko ongelmanko tuli tunne.

Rakhauella hilkkapien 

hilkkalaronia

LION Maailman paras ja ainoa
Hilkka Anneli Laronia,
asunu 35 vuotta Oulun kaupungissa,
syntysin Tornionlaaksosta, Alatorniolta,
ensimmäisen polven Pöykkö,
toisen polven karjalainen Viipurista
ja kolmannen polven Vienan karjalainen,
kaikilla ihmisen oikeuksilla.

https://laronia.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu