Oodi kiuaskiville

Pari vuotta sitte hoksasin twitterissä kysellä kiuaskivistä, ko mulla net nykyset murusti pieniä kivimuruja pitkin saunan laattiaa.

No selvis, että Mäntyharjun oliviini-kiuaskivet on parasta ikinä eli Ollitapio Pursiainen vinkkas mulle niistä.

Tänä syksynä sitte muistin asian ja kyselin uuesthaan ja selvitin, että Oulun Ruskon K-rauasta niitä saa ja sai.

Sain tietää, että 2 laatikkoa tarvittas ja hoksasin, etten taijja jaksaa raahata 20 kilon kivilaatikoita, joten lopulta kyselin vävyltäni ja hän ihanuus kävi hakkeen net.

No net kulku heän autossa taas tovin ja viime pyhäiltana uuet kiuaskivet saapu pesuhuohneen lattialle kahessa pahvilaatikossa.

Maanantaina hain Prismasta otsalampunko tajusin, etten näe saunan tunnelmavalossa mithän kiviasioita tutkia.

No siis eilen illala sitte aloin laittaan niitä ja keräsin kiukkaalta net vanhat pois.

Ja samalla huomasin kuinka äärettömän epäkäytännöllinen se kaijjepuu, jonka päällä voi pittää jalkoja saunoessa, siis ihan mahoton mutkittelu, että pääsin sinne ja sitte varovasti lappahmaan kiviä pesuvateihin. Homma hoitu kuitenki.

Mutta sitte otin vain laatikon lattialta, siis ähräsin ja ähkin sen painavan laatikon alemmalla lautheelle ja ihmettelin, miten net kivet laitettiinkkaan!!!?

Siskon kans soitelttiin ja sillä oli kokemusta ja soli jopa kattonu juutuupinki asiasta ja yritti selittää.

No lapoin kiviä niin paljonko siinä pysy ja sitte otin kuvia ja laitoin feispuukkiin kuvia ja sain palhautetta ja neuvvoja ja varotuksia kiitettävästi.

Sitte aloin ittekki tutkiin netistä kaiken maailman kirjotuksia ja ohjeita ja juutuupeja ja yritin niin ja näin eli homma uusiksi ja feispuukkasin esityksen taas…

Ja tänä aamuna lapoin vielä kerran kivet pois kiukhaalta, jaoin koon mukhaan kolhmeen ossaan ja jess, pienimmät ois pitäny laittaa päälle, mutte minusta soli hyä niin ja päätin, että ohjeittan mukhan vuen päästä käyn net taas läpi.

No nyt mulloli jonku verran uusia kiviä jälelä, jokkei mahtunu kiukhaalle ja vanhat kivet tietenki. Päätin viä net varastoon. Pahvilaatikoihin ja ämpäriin laitoin, että jaksoin kantaa ja junailin net hissiin kohti varastoa.

Hissi sattuki olheen vilkkaassa käytössä ja sain selittää joka kerrokseen menijälle, että mihin olin kivien kans menossa ja mihin aijjoin net sitte viä.

Kyllä on nyt hauskaako on uuet kivet ja taas ohjeen mukhaan sauna lämmitetty, mutten itte menny sinne vielä, pittää kuulema sillain tehä, enkä ennää jaksa uuestaan lämmittää ja saunoa ennää tänhään, huomena sitte heart

Toinen käsi vähän kait venähti siinä nosteluhommassa ja sormissa tuntuu, vaikkoli hanskat ihan ohjeitten mukhan.

No nytton sauna priima meiningissä ja joulupukilta tilattu teräs kiulu ja saunakauha ja kyllä saunatonttu kiittää mie luulen.

Ämmillä on nyt sauna rakhauella ja oliviini kiuaskivillä kultivoitu, passaa saunoa niinko kunnon suomalainen, vai mitä!

Kiitos ja hallaus ja voikaa hyvin, nyt tämä läpätys lähtee Hertta kultamururakhaan kans iltakävelylle niinko pikkuprinssessat heijastinliivit päälä heartheart

– hilkkapien
 

hilkkalaronia

LION Maailman paras ja ainoa
Hilkka Anneli Laronia, ämmi, hilkkapien,
asunu 35 vuotta Oulun kaupungissa,
syntysin Tornionlaaksosta, Alatorniolta,
ensimmäisen polven Pöykkö,
toisen polven karjalainen Viipurista
ja kolmannen polven Vienan karjalainen,
kaikilla ihmisen oikeuksilla.

https://laronia.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu