Ihmiskuntaa odottaa kuolema sukupuuttoon

Se tapahtuu viimeistään noin 4,5-5 miljardin vuoden päästä kun Aurinko alkaa polttamaan energiaansa loppuun. Samanlaisia aurinkojen kuolemia on havaittu universumissa ennenkin.

Ensin se laajenee yli koko aurinkokunnan, ja se polttaa kaiken elollisen. Sen jälkeen se romahtaa pieneksi pimeäksi kääpiöksi, ja entisen aurinkokunnan valtaa yli 200 asteen pakkanen ja tappava kosminen säteily.

Ihmiskunnan loppu voi koittaa paljon aikaisemminkin. Dinosaurukset ja mammutit kuolivat sukupuuttoon avaruudesta maahan äärettömän suurella nopeudella sinkoilevien taivaankappaleiden törmäyksien seurauksena. Ilmakehään päätyi kiertoon jättimäinen määrä pölyä, joka pimensi auringon moneksi vuodeksi, ja lämpötilat laskivat rajusti. Sama voi toistua milloin vain, ja paljon tuhoisampana riippuen törmäyksen voimakkuudesta. Maapallo voi suistua kiertoradaltaan.

Ihmiskunta on itse aiheuttanut fossiilisilla polttoaineillaan hiilidioksiditason erittäin nopean nousun ilmakehässä noin sadassa vuodessa. Hiilidioksiditaso on noussut korkeimmaksi koko ihmiskunnan historiassa. On saatu paljon puhuttu kasvihuoneilmiö, jota ei pysäytä enää mikään. Keskilämpötilat jatkavat nousuaan, ja aikanaan nähdään massiivinen muuttoliike tulikuumilta maapallon keskivyöhykkeiltä etelään ja pohjoiseen kohti viileyttä ja sateita. Kuumuus lisääntyy sielläkin. Aikanaan pohjoisen napa-alueen jäätikkömanner sulaa kesällä pois kokonaan. Silloin rannikkokaupunkeihin tulee suuria tulvia.

Amerikkalaiset haaveilevat lennoista ja siirtokunnista Marsiin. Ihmisellä ei ole mitään tekemistä Marsin elinkelvottomassa ympäristössä. Lennot vieläkin kauemmas törmäävät painottomuuteen, joka rappeuttaa ihmisen elimistön kokonaisuudessaan niin, että saapuminen uudelleen painovoimakenttään romahduttaa astronautin märäksi veriseksi kasaksi.

Maassa ihminen on suojassa tappavalta kosmiselta säteilyltä maapallon laajan magneettikentän sisällä. Pitkillä avaruuslennoilla pitäisi olla suojana paksu lyijykerros, jota todennäköisesti ei pystytä kuljettamaan mukana koskaan.

Väliaikaista kaikki on vain.

hrautomaki
Sitoutumaton Kouvola

Idänkaupan parissa toiminut nykyinen eläkeukko

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu