Mistä johtuu muslimien ja juutalaisien sianlihakielto?

Muinoin havaittiin, että monet sianlihaa syöneet sairastuivat. Syynä oli siassakin esiintyvä sukkulamato trikiini. Lisäksi sika suojaa ihoaan hyönteisiltä mutakylvyillä. Eli sika miellettiin epäpuhtaaksi. Lihatarkastuksien ansiosta trikiiniä ei enää esiinny. Itse asiassa vapaana olevat siat ovat siistejä, ja perustavat laumalle oman WC:n.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Trikiini
”Mistä johtuu muslimien ja juutalaisien sianlihakielto?”
– Juutalaisuuden osalta vastaus on lyhyesti kosher. Sitaatti Wikipediasta:
”Maaeläimiä koskeva tärkein sääntö sallii syötäväksi vain märehtivät sorkkaeläimet.”
Ilmoita asiaton viesti
Muistaakseni Raamatussa luetellaan niiden märehtivien eläinten joukossa myös ”jänis”. Herää kysymys eikö Jumala tunne omaa luomakuntaansa.
Ilmoita asiaton viesti
Toinen syy on se, että sika ja ihminen kilpailivat samasta ravinnosta, jonka johdosta kilpailua täytyi rajoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kolmas Mooseksen kirja, yhdennentoista luvun alku:
”Herra sanoi Moosekselle ja Aaronille:
Sanokaa israelilaisille: Maaeläimistä saatte syödä kaikkia nelijalkaisia, joilla on kaksijakoiset sorkat ja jotka märehtivät ruokansa. Sitä vastoin eläimiä, jotka märehtivät mutta joilla ei ole sorkkia tai joilla on sorkat mutta jotka eivät märehdi, te ette saa syödä. Sellaisia ovat kameli, tamaani ja jänis, jotka tosin märehtivät mutta joilla ei ole sorkkia; ne ovat saastaisia. Saastainen on myös sika, jolla tosin on kaksijakoiset sorkat mutta joka ei märehdi. Näiden eläinten lihaa älkää syökö älkääkä koskeko niiden raatoihin, sillä ne ovat saastaisia.”
Ilmoita asiaton viesti
Biokemiallisesti sika on hyvin lähellä ihmistä. Sian elimiähän on siirretty ihmisiin. Lääkiksessä harjoittelimme haavojen ompelua siansorkilla – paksu on nahka.Siitä en viitsi mainita mitään, miten sotilaslääkäreitä koulutetaan.
Ilmoita asiaton viesti