Monissa aikuisissa miehissä asuu poikavintiö

Niin asuu minussakin.

Kaveri maalta kutsui luokseen juopottelemaan, ja minä tietysti sinne.

Terävää viinaa juotiin kaksin käsin, ja puhuttiin omasta mielestä viisaita, eli aivan höpöhöpöä. Heräsin aikaisin viiden maissa, lämmin sää ja aurinko paistoi. Menin kävelylle talon ympäristöön, ja mustarouskuja kasvoi joka puolella. Keräsin niitä muovikassiin. Isäntä veti sikeitä edelleenkin. Mustarouskut nakoin hänen sängyn  alle, ja keittiön kappien päälle. Toinen kaveri kävi talossa myöhemmin, ja kertoi, että hän ei voinut olla siinä katkussa hetkeäkään, sillä katku oli hirvittävä. Isäntä oli vain makoillut ja ähki.

Tein apteekin aineilla kotiviiniä 30 litraa, ja mainitsin työpaikalla viinin valmistuneen 10 viikon jälkeen. Työkaveri Seppo sanoi tulevansa maistamaan. Niin hän tuli ja viiniä juotiin. Joka kerta kun hän kävi WC:ssä, kaadoin salaa parvekkeella olleesta georgialaisesta vahvasta brandy-pullosta puoli lasillista ja viiniä päälle. Seposta tuli kuin käkikello. Lähdettiin toisen työkaverin taloon, ja siellä viinan juominen jatkui. Vaisto sanoi, että nyt kotiin tai hyvää ei seuraa. Seuraavana aamuna Seppo soitti, että miten hänen korvatkin olivat täynnä multaa? En tiennyt asiasta mitään. Talon isäntä tiesi kertoa, että Seppo kai yritti nurmikon kyntämistä omalla päällään. Pyöreä pullukka kun oli, niin oli saanut lasten leikkimökin linttaan änkeämällä itsensä sisään.

Konemyyjien palaverin jälkeen aina saunottiin, syötiin ja juotiin viinaa. Nurkalla oli tyhjä sadevesitynnyri, ja alkoivat riekkumaan että pulska Seppo ei takuulla mahdu tuohon. Aina innokas Seppo änkesi itsensä tynnyriin, jolloin tyrkkäsivät sen nurin ja vierimään alas mäkeä Seppo sisällä.

Viina ja sen aiheuttama vähäjärkisyys teettävät kaikenlaista lapsellista.

hrautomaki
Sitoutumaton Kouvola

Idänkaupan parissa toiminut nykyinen eläkeukko.
Elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu