Kotiliesi lämmittää äidin mielen

Viime syksynä vaimoni lapsuudentalo Ämmänsaaren Kiiskitiellä näytti olevan purkuvuorossa ja kävimme kurkistamassa. Sisällä seisoi vielä talon komea Kotiliesi 20, odottamassa purkukaivurin ahneata kauhaa… Otin selvää kuka urakoitsija oli työmaasta vastuussa ja 20 euron hinnalla saimme sen kuljettaa pois. Raskas, mutta ilahduttava keikka. Tärkeimmät rautaosat oli jo viety, mutta ystävällisen vinkin perusteella saimme nekin ostettu takaisin samalla hinnalla.

Talvella kyseinen puuhella kunnostettiin, niin sisältä kuin ulkoa. Sisämuuraukset olivat hieman kärsineet, niin vuosien käytöstä kuin kuljetuksesta. Uudet, 1500-astetta kestävät silikonivalmisteet sekä tulenkestävät laatat ovat uskomattoman toimiva ja helppo ratkaisu tuollaiseen korjaukseen.

Puuhella on nyt ollut toiminnassa ja kestää toivottavasti vielä monta sukupolvea. Sen sijaintipaikka on kesäpalatsimme, jonka rakensimme muutama vuotta sitten kierrätysikkunoista ja muusta rakennusromuista (viherhuoneen kokonaishinnaksi tuli 500 euroa, kun niin suunnittelu- kuin rakennustyö tehtiin ihan ite). Kierrätys on IHANAA!

(P.S. viimeiset kuvat otettiin tänään: meillä on vielä lunta, mutta kesäpalatsissa on jo täysi kesä)

ilmari

Suomussalmi. Puheenvuoron vakiokirjoittaja 2009-2019. Vapaavuorolainen, joskin enää harvoin. Nykyinen blogialustani: ILMARISCHEPEL.LIVEJOURNAL.COM

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu