Katrin konsti: pottutaimien istutus

Aivan aluksi (ja ei-keskustalaisena maalaisliiton miehenä) haluan kiittää *) Katria siitä, että on pitänyt jalat maassa ja pysynyt samalla myös luonnollisen kauniina, vaikka työtä takuuvarmasti riittää.. Veikkaan, että väsymykseen piikkiin meni myös tuo ”perunataimien istuttaminen”, josta pääkaupungin asiantuntijatoimittajat ottivat sittemmin kaiken vahingonilonsa irti. Itse tykkään Katrista, ihan oikeasti, ja kovasti toivon, että hän pitää järkilinjansa nelikon puristuksessa.

Mutta itse otsikkoon ja perunataimikohuun: Katri Kulmuni on kotoisin Torniosta ja niin siellä kuin täällä Suomussalmella pussiperunan istuttaminen on ikivanha konsti, jonka avulla saadaan uutta perunaa lähes samaan aikaan kuin vetelän etelässä. Me käytämme pussien sijasta sahattua viemäriputkeä (3-metrinen putki maksaa 27 euroa) ja putken pätkät ovat ainoastaan 15 cm pitkiä. Esikasvatus tapahtuu kasvihuoneessamme ja mukulan istutus muoviputkiin tapahtuu huhtikuun loppupuolella.

Kuten tänä aamuna otetusta kuvasta huomaa, peruna on tulossa jo pinnalle. Seuraavaksi yöksi on ennustettu kovempi pakkanen ja peitämme nuo arvokkaat ensilehdet.

Perunataimien istutus tapahtuu pellolla toukokuun loppupuolella, työntämällä perunataimi multinein suoraan perunapenkiin tehtyyn kuoppaan.

Kasvihuoneestamme otettu kuva (12.5.2020 klo 8:15) paljastaa etelän ihmisille, miksi perunataimien istutuksessa on pohjoissuomalaista maalaisjärkeä:

*) = vapaasti lainattu EU-komissaari Jutta Urpilaisen suusta.

Pekka Poudan näkemys aiheesta:

+12
ilmari
Suomussalmi

Suomussalmi. Puheenvuoron vakiokirjoittaja 2009-2019. Vapaavuorolainen 2011-2021. Nykyinen blogialustani: ILMARISCHEPEL.LIVEJOURNAL.COM

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu