Hyviä ja akanoita

Hyvän ihmisen kriteerejä on ryhdytty taas tuumaamaan. Maailma onkin aina jaettu kahtia. On hyviä ja huonoja ihmisiä.

Hyvä ihminen on kaukokatseisen perhesuunnittelun hedelmä. Huono ihminen saa alkunsa usein epähuomiossa ja unohdetun ehkäisyn raakileena.

Hyvä ihminen kiittää Herraa alkaneesta päivästä ja rientää kuitupohjaisen aamupalan nautittuaan palkitsevan työnsä ääreen. Huono ihminen on aamuäreä. Hän on usein myös hyljeksityn aamukulinarismin harrastaja, joka käynnistyäkseen tarvitsee keskiolutpullollisen.

Hyvä ihminen omistaa kohtuullisen velkakoron puitteissa hankittuja asuntoja, osakkeita, maatiloja. Hyvä ihminen ajaa Audilla tai BMW:llä, koska niissä ei ole ajosuoritusta häiritseviä laitteita kuten suuntavilkkuja. Huono ihminen suree kärtettyään pankista ylisuuret asuntovelat. Röyhkeästi hän käyttää jopa etukävelyoikeuttaan suojatiellä viivästyttäen hyvää ihmistä.

Hyvä ihminen on isänmaallinen ja hämmästelee miksi hänen pitää maksaa veroja, koska ne eivät verosuunnittelun ansiosta hänen tuloissaan juuri näy. Huono ihminen on epäisänmaallinen koska vastustaa tasaveroja ja lomautuksia.

Hyvä ihminen matkustaa lentokoneella koska haluaa jättää maailmaan jotain jälkeensä, siis hiilijalanjälkensä. Huono ihminen käy toisten mökeillä ja ottamassa olutta jääkiekkopeleissä.

Hyvä ihminen on omaksunut Einsteinin menestymiskaavan A=X+Y+Z. Siinä A on menestys, X työ, Y huvi ja Z että pitää kitansa kiinni. Huonon ihmisen löysistä suupielistä valuu laitanaan päästöjä väärien korvien kuullen.

Hyvä ihminen on alaisena hyödyllinen, tarkkailee työtovereitaan, haistaa henkeä ja raportoi johdolle vihjailevin sivulausein. Huono ihminen hakeutuu muiden huonojen seuraan naureskelemaan. He saattavat ihan pirullista luonnettaan pärskähdellä hyville ihmisille avoimesti.

Pelättiin jo, että hyvien ihmisten määrä niukkenisi laman myötä. Nyt yhteiskunnan eliitti on virkistynyt hyvien ihmisten aseman kohentamiseksi. Ehkäpä P. Himanen laatii vielä hyvän ihmisen ohjelman nhyvästä hinnasta. Näin poistuu myös pelko, että naiset rakastuisivat renttuihin, mikäli kunnon porukkaa ei olisi saatavilla.

IMMU

 

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu