Kilotulitus

Pulskia ihmisiä on pilkattu, että he kaivavat hautaansa hampaillaan. Stanislaw Jerzy Lec sentään lohdutti: Lihavat ehkä elävät lyhemmän elämän mutta syövät pitempään.

Minullekin puoliso huomautti, että kuosini pimpettää. Nousin vaa’alle ja se näytti 84. Pino on ollut vuosikymmenet 80.

Vaimon suositteli löytämäänsä dieettiä. Suostuin – jokaisessa meistä on snobia. Sovellutuksena lisäsin siihen vakioni: aamulla viisi tiibetiläistä liikettä ja 15 – 30 minuutin musiikkikuntopyöräilyä..

”Syömään” siis:

Sunnuntai: aamiaiseksi grapen puolikas, hapankorppuviipale ja kuppi kahvia. Lounaaksi 50 grammaa rasvatonta porsasta, raastetta., kaksi perunaa. Musiikkina Tšaikovskin Muistoja Firenzestä.

Maanantai: lounaaksi kuhaa 80 grammaa. Voi ja sokeri ovat elämästä poissa. Tilalla pintahikikävelyä. Musiikkina Wigwamin Tombstoi Valentine.

Tiistai: Kukkakaaligratiinia. Luen kirjaa Italiasta ja armottomasti alkaa tehdä mieli Spagetti carbonaraa. Mutta selkäranka on tolppaterästä. Musiikkina Chopinin nokturnot.

Keskiviikko: Puntari näyttää 82! Kauppahallista ahvenfileitä 80 grammaa. Sehän aikamiestä särvittääkin. Illalla on ryhdyttävä runolle: vatsa hankaa selkärankaa / suolet huutaa hoosiannaa. Musiikkina Edu Kettusen parhaat.

Torstai: kylmää lenkkimakkaraa ja ”alatoopia” tekee mieli mutta bataattikeitto ja persiljamehu ovat eväänä. Musiikina Bachin orkesterisarjat.

Perjantai: ei tee enää mieli antaa periksi. Siis tänäänkin kevytviiliä, hapankorppua, kurkkua, raakaraastetta. Nälkä ei tunnu olevankaan. Vaimo syöttää kaksi desiä (ilman sokeria) mansikoita. Musiikkina Maarit ja Maan korvessa kulkevi…

Ovelanoloisena puoliso tiedustelee, että paninko merkille dieetin olleen tarkoitettu kevyttä sisätyötä tekevälle naiselle, eikä raavaalle karva-ahterikarjulle.

Mutta puntari näyttää taas tutun luvun, 80.

Sanovat laihduttamista masokismiksi. On se sitäkin mutta onnistuessaan muuttuu sadomasokismiksi eli mieluummin ottaa selkäänsä kuin syö.

Arki astui kohta kuvaan. Vastaan osui opiskelutoveri vuosikymmenten takaa, silloin paino oli 70. Hän kommentoi:

– Jumankeuta, olet alkanut turpoamaan.

Ja tiedoksi: olen laittanut meillä ruoat 40 vuotta.

 

IMMU

 

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu