Rättipotti

 

Rouva puhemies on ehdottanut pukeutumissäännöstöä eduskuntaan. Hän kai epäilee, että naisedustajien paljaat olkapäät kiusaavat miesedustajien lihaa.

Poliitikot ovat tutkijan mukaan myös henkilöitä, jotka valehtelevat vaatteillaan. Se ilmeneekin solmion käytössä. Monen kohdalla on aistittavissa, että jos solmiota vähän löysää, niin pää putoaa pöksyihin.

On sanottu myös, että talousrikos on yhteiskunnan tarkin mittari. Ei pidä paikkaansa. On tutkittu, että taloussuhdanne heilauttaa hameen helmaa. Mitä paremmin menee, sitä lähempänä sitä kuuluisaa vesirajaa ovat naisten hameiden helmat.

Kun talouselämä lamaantuu, niin helma laskeutuu polvien alapuolelle. Suhdanteiden ja hameen välinen korrelaatio syntyi 1920-luvulla, kun naiset saivat ensimmäisen kerran näyttää säärensä hilpeän charlestonin tahdissa. Kun pörssi romahti USA:ssa, niin hameet pitenivät.

Nyt naiset ovat keksineet slegginksit, pitkät kalsarit siis. Talousennusteen uskottavuus katosi tai sitten taantumasta on tullut pysyvä.

Vastikään osui silmään juttu, jossa amerikkalainen tohtori kertoi lukevansa ihmistä vaatteista. Niinkin tiede osoittaa tarpeellisuutensa. Pukeutuminen on visuaalista kulttuuria.

No, ökyeläjät pukeutuvat kalliisti ja tyylikkäästi ja viestivät näin, että katetta tilillä on. Ja jokaisen etu on kuvitella olevansa keskiluokkainen.

Toisaalta on taas muuan naisammattiryhmä, joka viestii pukeutumisellaan, että katetta tilille pitäisi saada.

Miesten kohdalla muotiasia on helppo. Mies ostaa mittansa saavutettuaan mustan puvun ja pärjää sillä ikänsä. Musta puku on taattu valinta rippikoulusta häihin ja hautajaisiin. Painostaan on vain osattava pitää huoli.

Omalta kohdaltani pukeutuminen on järjestyksessä. Peilin edessä ei huoli kuotoilla. Vaimo sanoo mitä hänen valitsemistaan vaatteista puen ylleni.

Ikinä ei ylläni ole housuja, jolla kansanpelimanni repisi kurtustaan Säkkijärven polkan.

Kahta asiaa en suostu pukeutumisessa vaihtamaan. Mustissa suorissa housuissa on oltava prässit, joille kärpänen laskeutuessaan leikkautuu kahtia, enkä ikinä pukeudu kaikkiin sateenkaaren kirjoihin loihdittuun tuulipukuun.

 

IMMU

 

 

 

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu