Piinanhimo

Maailmassa on vakioasioita, jotka pongahtavat alati esille. Vähäisin niistä ei ole seksuaalinen häirintä.

Jos Taivaan Isä todella loi ihmisen, niin samalla hän antoi pelkkää hyvyyttään tuon kauniin asian, tuoksuvien sylien kohtaamisen, nautittavaksi.

Kerrotaan tosin, että kun Jumala jakoi aikojen alussa kiima-aikoja olivat eläväiset jonossa, ihminen hännillä. Hän huuteli: ”Milloin minulla?”

Jumala hermostui äsähtämään:: ”Olkoon aina.”

Nyt Suomessa on luvallista hipaista tungoksessa kanssavaeltajan pyllyä mutta puristaminen on jo rikos.

Oikeaoppiset feministit jankuttavat, että seksuaalihäirintä on piinallista. Mutta on aika paljon myös naisia, jotka takuulla tuskittelevat, ettei heitä ei ole piinattu aikoihin.

Varsin kiintoisa on Tanskassa julki tullut tapaus, joka osoittaa tasa-arvoedistyksestä häirintärintamalla. Miespoliisi vaati vahingonkorvausta nuorelta naiselta, joka taputti häntä takamuksille.

Poliisi syyttää naista siveysrikoksesta. On kuitenkin varmaa, että valtaosa miehistä ei ryhtyisi käräjöimään vaan jatkoneuvotteluihin. Siis siltä, no, seisomalta.

Toinen tapaus on Italiasta. Nainen syytti siellä miestä häirinnästä. He olivat matkustaneet junassa ensin vierekkäin istuen, sitten mies oli istunut vastapäätä ja ryhtynyt tuijottamaan.

Oikeus tuomitsi miehen tuijottamisesta kymmeneksi päiväksi ehdolliseen vankeuteen ja 40 euron sakkoihin.

Onko naisista häirintää kaupparatsun selkeys: Mutta mitäpä me tässä turhia jaaritellaan.

Tai romantikon lyyrinen hienostuneisuus: Avaisitko tuoksuvan sylisi?

On niitä paljon juonikkaita auervaaroja, jotka vievät häirinnän kovin pitkälle ennen kuin vastapuoli hoksaakaan tulleensa häirityksi.

Itse en häirinnästä tiedä, sisäisesti ylimielinen mutta ulkoisesti epävarma kun olen.

Yritystä naishäirinnän kohteeksi ei ole puuttunut, renttulookista pörssimeklarimaiseen ulkoasuun. Mutta jotain alakuloista siinä on, kun kaunis nainen pyytää, että loitonnummeko muista, niin hän tarkoittaa vain sofistikoitunutta keskustelua sielun kauneudesta.

 

IMMU

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu