Ylös ulos vai penkille?

Kulttuuri ja urheilu asetetaan alati päikkäin. Kyllä kulttuurissakin joutuu keho lujille. Koneen ääressä istuminen vaatii siannahkaa persuksilta.

Minä ostin kuntopyörän.

Ukkovarpaiden yhdistetty nilvelrikko ja kihti kun estävät juoksemisen ja äkkiliikkeet.

Alle viisi tiibetiläistä venytys- ja hengenlevollistamisliikettä ja polkemaan. Stereoiden soidessa kukkii nuoruus. C-kasettipinoista löytyivät Spencer Davis Group, Moody Blues, Led Zeppelin, Wigwam, ihana Anki.

Klassisella osastolla kaivelin esille muutkin Bachit kuin J.S:n, Fauren ja Carl Maria von Webernin.

Pentti Haanpää sanoi, että pallokenttä on ikuinen kesanto. Hän oli silti urheilumies vaikka viihtyikin sököllä nokisissa riihissä.

Novelli Pyöräurheilija Saikansalo on huima. Mies ripustaa tulikuuman saunan kattoon kilpapyörän, alkaa harjoitella Italian hellekisoihin. Hän palkkaa löylynheittäjän, joka tuumaa, että hulluna on hyvä olla.

Kirjallisuusväki on aina pitänyt jalkapallosta. Meilläkin oli opiskeluvuosina oma seura – Pyhäaamun Pallo. Kokoonnuimme sunnuntaisin kello 10. Lyyriset taipumukset eivät estäneet persuksilla kurassa liukumista. Eikä kirkkopeliajankohta estänyt yhdestä tulemasta kirkkoherraa.

Lapsuuden niukkasjoulujen huippu oli kun sain yhtaikaa ensimmäisen Toronto-mailan ja Huckleberry Finnin seikkailut.

Olen vieronut tiettyjä urheilijapiirejä koulusta asti. Me kympin liikkujat olimme liikunnanlehtorien kavereita. Inhottava alentavaa oli kun joukkueita jaettiin huutovalinnalla.

Helpot voitot luokattomista vastustajista ovat lisänneet monen psykopaattiurheilijan tapulissa virtsamäärää.

Ulkona liikkumisessa suosin tuumauskävelyä Valkeisenlammen ympäri. Kuntopyöräillessä avaan ikkunan. Ei tarvitse pelätä kahjoja kävelysauvarullaluisteljoita ja trikoissa jalkakäytävällä paahtavia pyöräilijöitä, joilla on iiriksessä hullun suden palo.

Vielä on yksi ulkoliikuntahaave. Janoan (!) päästä vielä kerran pelaamaan dominoa Hemingwayn, Sartren ja Simone de Beauvoiren suosiman Café de Floren terassille Pariisiin.

Formuloita en ole ikinä katsonut. Mutta sekin kävisi jos Sari Huovinen selostaisi ja Kerttu Kotakorpi analysoisi säätilaa. Heitä näytettäisiin ruudussa tiuhaan.

 

IMMU

 

 

 

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu