Sotia kohti

Nuorison tekemisistä on aina oltu hädissään; sen hankkiessa vallankumousta, kieltäytyessä aseista, mennessä avoliittoon, pilkatessa jumalaa, herjatessa ikiarvoja.

Aikansa melskattuaan nuoriso on sitten vaihtanut risaiset farkut prässihousuihin ja jakkupukuun ja alkanut narista veroista.

Nyt nuoriso on tehnyt jotain anteeksi antamatonta. Isänmaa on oikeasti vaarassa, koska nuoriso on lyönyt laimin maanpuolustuskuntoisuutensa.

Parikymppiset miehenalut lyyhistyvät juoksuradan varteen oksentelemaan kesken Cooperin testin!

Se ei tiedä hyvää jos äkillinen liikekannallepano yllättää. Hyvinvoinnin nostaman elintason turmeleva vaikutus näkyy nuorisossa ihraantumisena.

Panepa nämä sisävessoihin tottuneet pullamössönuoret, tv-persoonat ja kauppakamarinulikat riu’ulle keskelle sodan melskettä. Kintuille ehtivät roiskahtaa sisuskurat.

Entä maistuvatko kuoriperunat, maito ja ruskea kastike pakin kannesta itikkaisessa kuusikossa näille sushiin, sisäfileeseen ja punaviiniin tottuneille?

Vapaa-ajan viettomahdollisuudetkin ovat sodassa niukat kuntosaleihin ja ulkomaanmatkoihin tottuneille. Eikä satojatuhansia pörssissä pelannut mies asettaudu asemasodankaan aikana viikkokausiksi kymmenen sentin sökörinkiin.

Jos ilkeäksi vakavassa tilanteessa heittäytyisi, niin sopisi arvella, että jospa nuoriso onkin jo Nato-yhteensopivaa. Se on nähnyt tv-sarjoista ja elokuvista, että Amerikan armeija voittaa sodat syömällä Mars-patukoita elokuvatähtien hengennostatuskiertuetta seuratessaan.

USA:n johtohan on opettanut kansalle maantietoa vuosikymmenet sotimalla kaukana kotimaasta.

Ei nykyisen Suomen armeijan kanssa passaa mennä heristelemään nyrkkiä itärajalle. Nautintokeskeisen elämäntavan omaksuneen armeijan myötä romahdamme kansakuntana lopullisesti.

Katupartio on sopivampi nykynuorille. Kun on kovistellut tummaihoista pamppu hihassa niin voikin jo poiketa pizzalle lähikuppilaan.

Jokaisen, jolla on ehta isänmaallinen mielenlaatu, on syytä ryhtyä tarmokkaisiin toimenpiteisiin vähäisenkin sodanuhan ehkäisemiseksi.

Pysyvä puolueeton rauhantila on ainoa mahdollisuutemme.

 

IMMU

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu