Likatikki

Kirkasjärkinen tietää, että liioiteltu siisteys on ihmiselle jopa vaaraksi – henkisesti ja fyysisesti. Sen hoksaa allergiatilastoista ja -pärskijöistä.. Ne polkevat oikeasti allergisten asemaa.

Sopii itse kunkin tutkia säilykkeiden lisäainemerkinnät.

Kotitalouksien pahin bakteeripesä ei ole vessanpytty vaan leikkuulauta.

Kirjailija G.K. Chesterton totesi, että ihminen ei elä ainoastaan saippuasta; eikä hygienia, ei edes terveys, ole juuri mitään, ellei siihen osaa asennoitua, no, terveesti.

On se niin, että niuhottajat ja askeetit ovat elämästä monta riemua tuhonneet – syömisestä, juomisesta ja sylinannista lähtien.

Steriiliysvimma taisi alkaa siitä kun keksittiin heteka, teräsverkkopohjainen ja putkijalkainen vuode. Lutikat eivät enää kyenneet kiipeämään patjalle.

Nuoruudessani kauppoihin tuli hiusvoiteita, partavesiä ja suihkeita. Niitä hölvättiin iholle kun alkoi tehdä tyttöjä mieli. Sitten polkupyörällä kadunkulmiin vahtaamaan. Mutta tytöt olivat aika kuhia haistamaan vain bensan lemun.

Kävin Pariisissa Primptemps-tavaratalon kosmetiikkaosastolla. Myyjätär: Suomen naisethan käyttävät mietoja tuoksuja. Minä siihen, että johtuu siitä, että meillä käydään päivittäin pesulla ja vaihdetaan alusasut…

Minustakin kehkeytyi tämmöinen steriilin hyväntuoksuinen nyhverö, joka nuorena lennähteli perhosena kukasta kukkaan. Muuan kulttuuriystäväni, jonka ominaistuoksu on urinaalinen, on yhä kovassa kurssissa. Koina hän lennähtelee lumpusta lumppuun.

Joskus on poikaporukassa pohdittu, että johtuuko naisten siivoushulluus epätyydyttävästä sukupuolielämästä. Takaisikohan siivoamatta jättäminen monityydyttävän rakkauselämän?

Timjami ja minä kärtimme muinoin koiraa. Vaimo aprikoi, että mitenkäs sen hajun kanssa. Minä onneton siihen, että eiköhän se pian totu. Ei tullut koiraa.

On väitetty että raha ei haise mutta se on kuin lantaa. Kun rahaa levitetään tasaisesti, se tuottaa kasvun. Jos raha kootaan yhteen paikkaan, se alkaa haista.

Muuan hygienian laji on poliitikka-allergia. Jos näet puhtaaksi kiillotettun kilven, on syytä pähkäillä mitä siitä on hangattu pois.

Poliitikot arastelevat takinkääntämistä koska nuttu on toiseltakin puolelta ryvettynyt.

Politiikassa ovat aina olleet likaisinta puhdistukset.

 

IMMU

 

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu