Kuplajättipotti

Onko kirkkopolkusi nurmettunut? Syytä sielunhätään taivasosuudesta ei kuitenkaan ole. Kirkkorakennusten saralla on koittanut uusien innovaatioiden aika. Jos et mene kirkon helmaan, se tulee sinun tykösi.

Brittiläinen suunnittelija on luonut puhallettavan kirkon. Muovitemppeli nousee harjakorkeuteensa puhallusilman avulla ennen kuin olet ehtinyt juurikaan taivastella.

Samalla saavat muodon saarnastuoli, urut, alttari ja ikkunoiden lasimaalausjäljitelmät.

Kun lauantai-iltana menet nukkumaan,aamulla herätessä on läheiselle aukiolle ilmestynyt kirkko. Siinä moni poika hieraisee silmiään: Paljonkos saunan päälle tulikaan otetuksi?

Mutta siinä pyhäkkö vain pysyy. Pastori on lastannut sen kuorma-auton lavalle ja pumpannut täyteen loistoonsa kirkkokansan polvistua.

Tosiasiahan on, että kirkko potee yleisökatoa. Moni jättää jumalanpalveluksen väliin, koska pyhä pyhältä sanoma on se tuttu: jumalaa kiitellään,sielunvihollisella pelotellaan.

Syrjäseuduille, joissa välimatkat ovat pitkät muovikirkko on omiaan.

Ei pumppaamishyöty sinällään ole uusi keksintö.

Väitetään, että DDR:n uimareille pumpattiin peräpään kautta ilmaa. He kauhoivatkin kultamitaleita päristen.

Pumpattava Barbara on monelle yksinäiselle ja ujolle tuttu piinallisen sp-paineen purkajana.

Brittisuunnittelija ei muuten aio, jos tuote menestyy, pitäytyä pelkästään kirkkorakennuksissa. Hän suunnittelee jo puhallettavaa pubia ja yökerhoa.

Takuulla alussa mainittu krapulainen älähtäisi riemusta, jos ikkunan alle olisikin yön aikana ilmestynyt kapakka.

Mikäli vielä pitemmälle mennään, niin britti arvattavasti päätyy puhallettavaan bordelliin. Se ei tuottaisi siveellisesti närkästyville eikä porraskäytävämelusta kärsiville haittaa. Bordelli puhallettaisiin täyteen vaikkapa puolilta öin, jolloin sukupuolikuria vahtivat ovat jo unessa. Aamulla kun he heräävät, ei riemuliiteristä ole jäljellä hajuakaan.

Yhteiskunnallisesti laveammin ajatellen yhä useampi kokee, että SSS-hallitus puhallettiin kokoon melko ilmavista aineksista. Niinpä seuraamme kiinnostuneina milloin hallituskuplasta, sen puhallettua kansan tyhjäksi, lasketaan ilmat pihalle.

IMMU

 

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu