Pelin renki

Vuoden tärkein urheilukuukausi on alkanut – jalkapallon EM-kisat.

Jalkapalloa on sanottu baletin ja shakin yhdistelmäksi. Ken ei tätä sisäistä, ei tajua miksi 0-0 -peli voi olla upeampi kuin 10-0 -peli.

Lapsuuteni unelma oli päästä Juventukseen kärkimieheksi. 12-vuotiaana sain silmälasit. Särjettyäni kolmet äiti pyysi keksimään toisen harrastuksen.

Ryhdyin lukemaan. Etua siitäkin on ollut – en samaistunut sakkiin, josta minun kuuluukin erottua.

Jalkapallo on kuin itse elämä. Se on täynnä piittaamattomuutta, vilunkisopua, kampittamista kuin nykyhallituksen työ konsanaan.

Mutta jalkapallo opetti minutkin sietämään nöyryytystä. Siksi selvisin työelämästä henkisesti kohtalaisen terveenä.

Jalkapallo on myös on tulvillaan mielihyvää ja tuulettamista. Se sai ajattelemaan, että jos en saanutkaan hyviä eväitä elämään, sain futiksen ja lukemisen kautta eväät hyvään elämään.

Euroopan kiihkeimmät jalkapallofanit löytyvät Italiasta ja Espanjasta, kuten myös uuraimmat naistenjahtaajat.

Jalkapallonkin suosiota on mitattu vertaamalla sitä sukupuolielämään. Mielikuvituksekas rakastaja on kuin futistaituri. Hän kikkailee ennen kuin laukaisee.

On tutkittu kuinka moni italialainen ja espanjalainen mies asettaa jalkapallon seksin edelle. Italiassa prosentti on 25, Espanjassa peräti 72.

Suomessa ei asiaa syystäkin ole tutkittu. Meillä mielikuvituksettomat lajit, kuten jääkiekko, juokseminen ja keihäänheitto, ovat suosituimpia.

Sama tylsyys leimaa suomalaista seksiä. Esileikki on tunti ruinaamista ja päänsärkyjuonittelua. Tekninen rutiini toistuu lähetyssaarnaaja-asennossa.

Entä oikeissa jalkapallomaissa:

Roomalainen Luigi oli asentamassa makuuhuoneen seinälle isotuumaista taulutelevisiota. Isabella närkästyi: ”Oletpa epä-älyllinen! Vain neljännes Italian miehistä vaihtaa seksin jalkapalloon ja 60 prosenttia miehistä pitää jalkapalloa uskontonaan.”

Siihen Luigi: ”Sitähän minäkin tässä. Kun lemmiskelemme kisojen aikana polvirukousasennossa näen samalla pelit.”

José ja Maria asuivat Barcelonassa. Kun EM-kisat alkoivat istui mies vain tv:n ääressä napsien tapaksia. Maria koki jääneensä puutostilaan ja koitti ilta, jolloin hän strutsinsulkia uumillaan tanssahteli television eteen ja alkoi riisuuntua.

Silloin José älähti ”Lajittele pyykki toisaalla!”

Mikä on kertomuksen opastus suomalaismiehille?

Jos aistit vaimossa kytöä tyttöporukassa etelänmaihin lomalle, mutta olet mustasukkaista sorttia, niin suvaitse hänen lähteä etenkin Espanjaan jalkapallon EM-kisojen aikana.

Jalkapallorauhaa!

 

IMMU

 

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu