Painoharhaiset

Ihminen ei elä ainoastaan leivästä. Nokkelikot jatkavat, että voitakin on päälle saatava.

Pulskanpuoleiset henkilöt ovat taas nousseet pejoratiivisen silmäilyn kohteiksi. Kellukkamahoja ivataan ääneen. Pulskia on myös sanottu lupsakoiksi mutta on paljon ihraisia teennäisvehnästelijöitä, jotka suuttuvat jos heidän totuutensa kiistää.

Kesäkin tuo paineensa. Maha vyöryy vyön yli kuin munkkitaikina. Pötsi pitäisi trimmata pyykkilautakuntoon.

On arveltu että pönäkän lajitoverimme sisällä asustaisi luirumaisen laiha olento, joka veuhtoo vauhkona päästäkseen itse päällyslihaksi. Piruako se kenellekään kuuluu jos joku kaivaa hampaillaan hautansa. Onhan pulskassa tarttumispinta-alaa toisin kuin stubbimaisissa kilpa-ajokoirissa.

Yljäämäruoan kanssa joutuu sielunhätään. Neljännes maapallon väestöstä kärsii aliravitsemuksesta.

Aliravitsemus on aina ollut alistava ja kesyttävä vallankäyttökeino. Jos edetään nälänhätään, ryhtyy ihminen arvaamattomaksi! Mutta ei lihava pohdi kuka hänen vuokseen on nälissään.

Kunnon palaseen panostavia ahdistellaan nykyään myös ruokasivuilla. Ei näy ihraista siansivua, rasvan vähyyttä ylistetään. Idut ja kärsimyshedelmät ovat suosiossa.

Onneksi on keittokirjoja, joissa todetaan, että dieettiruokin on siedettävää kun siihen lisää kermaa ja voita.

Voin leuhkia snobistisesti olleeni 35 vuotta samoissa kiloissa itsekurilla: lasi vettä ennen ateriaa eikä mahaa pömpölleen.

Hautausmaat ovat täynnä äijiä, joiden teot ovat hiipuneet piirteettömiksi. Mutta kaikki muistavat Chateaubriandin, joka keksi pihvin. Sopii myös muistaa, että Hitler oli kasvissyöjä, joka teurasti vain ihmisiä.

Monet väittävät, että läski ei ole eroottista. Mutta ainahan voi harjoittaa, jos vatsa on nk. itse asian esteenä, palkitsevaa platonista rakkautta. Pelkkä ystävyys, toisin kuin lihallinen rakkaus, ei lisää maapallon väestöräjähdyspainetta.

Mitä ihmiset tekevät laihduttamilleen kiloille? Hankkivat ne parissa viikossa takaisin.

Näin kirkasti Stanislaw Jerzy Lec: ”Lihavat eivät ehkä elä niin kauan mutta syövät pitempään.”

IMMU

 

 

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu