Piristyssiteet

Elämä on ikuista sököä, jossa jokainen haluaisi paremman perskortin. Keskiverrolle on kaikkein vaikeinta myöntää olevansa keskiverto.

Kun taidot eivät riitä eikä tapulissa ruplata, otetaankin käyttöön vippaskonstit.

Urheilussa se on aina näkynyt. Nyt Venäjää suljetaan dopingin vuoksi olympialaisista. Venäjä väittää, että kaikki on vain kostoa siitä kun he lähtivät lahtimarssille Krimille ja Ukrainaan. Hammasta purraan ja mitä enemmän Venäjän karhulta hampaita tippuu sen purevammaksi se käy.

Terveesti douppasivat kai vain taannoiset kuopiolaismäkihyppääjät, ottivat kossuhuikan ja mitaleja ropisi.

On dopingia muussakin elämässä.

Viinan voimalla uskaltautui ujo peräkamarin poika pokkaamaan lavatansseissa elovenahiuksiselle valkyyrialle. Vähä-älyistä dopingia se oli. Neste kun oli juotava loppuun, niin tanssi jäi ja pullon pohjista päädyttiin nahistelemaan lavan takaiseen näreikköön.

Jäsenkirja oli takavuosien ylennysdopingia. Moni koki saaneensa asemansa pätevyydellään vaikka kiipikin jäsenkirjan avulla ryömimisasennossa.

Raha on aina ollut keskiverroille äkkivauraille dopingia. Raha tuo korkean ÄO:n, lahjakkaat lapset, hyvän lauluäänen ja estetiikan tajun. Äkkivauraus ja huono maku kuuluvat yhteen.

Auto on tietysti dopingia. Bemari näyttää olevan pahinta lajia pöhöttämään egoa ja penistä. Se onkin kolari- ja onnettomuustilastojen kärjessä.

Kun luomuerektio lakkaa eli taikahuilu taantuu vesijohdoksi, moni ottaa käyttöön seksidopingin, Viagran.

Huumeista en tiedä. Paitsi tästä:

Itkuhan tässä jo piristeistä irtoaa. Dopingia sekin on. On tutkittu, että murheitkijällä vapautuu kehosta endorfiinia, sen omaa kipulääkettä. Se toimii morfiinin tapaan. Samalla se huolehtii kehon hyvinvoinnista.

Itkuhirsi on minun lehtevä puuni.

IMMU

 

 

 

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu