Ylös, ulos vai penkille?

Olympiakisat uhkaavat. TV-2 sammuu. Voisin kisoja katsoakin jos Sari Huovinen selostaisi ja Kerttu Kotakorpi analysoisi ilmanalaa. Heitä näytettäisiin ruudussa tiuhaan.

Kulttuuri ja urheilu asetetaan alati päikkäin. Kyllä kulttuurissakin joutuu keho lujille. Koneen ääressä istuminen vaatii siannahkapersukset.

Minä ostin kuntopyörän.

Alle viisi tiibetiläistä venytys- ja hengenlevollistamisliikettä ja polkemaan. Stereoiden soidessa kukkii nuoruus. Kellarin C-kasettipinoista löytyivät Spencer Davis Group, Moody Blues, Led Zeppelin, Wigwam.

Klassisella osastolla kaivelin esille muutkin Bachit kuin J.S:n, Fauren ja Schubertin. Vivaldin barokki on ehtymätön polkueväs.

Pentti Haanpää sanoi että pallokenttä on ikuinen kesanto. Mutta hän oli silti urheilumies vaikka janosi (!) sökölle nokisiin riihiin.

Novelli Pyöräurheilija Saikansalo on ehta urheiluhulluuden ylistys. Mies ripustaa tulikuuman saunan kattoon kilpapyörän ja alkaa harjoitella Italian hellekisoihin. Hän palkkaa löylynheittäjän, joka tuumaa, että hulluna on hyvä olla.

Kirjallisuusväki on aina pitänyt jalkapallosta. Meilläkin oli opiskeluvuosina oma seura – Pyhäaamun Pallo. Kokoonnuimme sunnuntaisin kello 10. Lyyriset taipumukset eivät estäneet persuksilla kurassa liukumista. Eikä peliajankohta estänyt yhdestä tulemasta kirkkoherraa.

Olen vieronut tiettyjä urheilijapiirejä koulusta asti. Me kympin urheilijat olimme liikunnanlehtorien kavereita. Inhottava alentavaa oli kun joukkueita jaettiin huutovalinnalla.

Helpot voitot luokattomista vastustajista ovat lisänneet monen vähä-älymystöurheilijan tapulissa virtsamäärää.

Ulkona liikkumisessa suosin tuumauskävelyä Valkeisenlammen ympäri. Kuntopyöräillessä avaan ikkunan. Ei tarvitse pelätä kahjoja kävelysauvarullaluisteljoita ja trikoissa jalkakäytävällä paahtavia pyöräilijöitä, joilla on iiriksessä hullun suden palo.

Vielä on yksi ulkoliikuntahaave. Haluan ehtiä vielä kerran pelaamaan dominoa Hemingwayn, Sartren ja Simone de Beauvoiren suosiman Café de Floren terassille Pariisiin.

Toki palkitsevaa on ulkoshakki kotikatajan katveessa omenapuun alla.

Olympiarauhaa!

IMMU

 

 

 

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu