Ruotovalio

Enoni Otto – kaapunnin poeka – palasi mieleen kun lehdessä oli kirjoitus syömisen vaikutuksista älyyn. Rasvaiset kalat ovat tärkeitä aivoille. Välimeren ruokavalio oliiviöljyineen ja täysjyväviljoineen on välttämätön. Rautaa saa pinaatista. Bravuureitani onkin pinaattilasagne, jota jopa karva-ahterimiehet ottavat lisää.
Kerran Otto oli 60-luvulla junamatkalla Helsinkiin. Vieressä istui pukumies.
Otto söi itse voissa paistamiaan muikkuja, sormin tietysti. Hän ruoti ne ja taltioi ruodot paperipussiin huolellisesti.
Viereisherra kysyi, että miksi Otto ei syö pehmeitä ruotojakin. Otukka siihen, että ruodot kasvattavat älyä ja nokkeluutta. Hän syö ne sitten kun lisä-älyä tarvitaan Helsingin kokouksessa, puoli tuntia ennen tapaamisia.
Vierusmatkustaja taas siihen, että hän on menossa työpaikkahaastatteluun ja tarvitsi nohevuutta:
– Paljollako möisitte ruodot?
Otto siihen, että parilla kympillä. Pukumies osti ja söi. Puolen tunnin jälkeen hän älähti:
– Tyhmähän minä olin. Olisin saanut torilta muikut ruotoineen muutamalla markalla.
– Alkavat jo vaikuttaa, muotoili Otto sävyisästi.
Älytkäämme äänestää muikut / silakat Suomen kansallisruoaksi. Eikö vaikka?

IMMU

0
immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu