Painoharhaiset

Nyt se on alkanut, liikakiloista ruikutus.

Pulskanpuoleiset henkilöt joutuvat alati paheksuvan silmäilyn kohteiksi. Kellukkamahoja ivataan ääneen. Naisia mollataan ihan julkisesti pomppulinnoiksi.

Pulskia on myös sanottu lupsakoiksi mutta tiedän ihraisia teennäisvehnästelijöitä, jotka suuttuvat, kireiden nälkäkurkien lailla, jos heidän totuutensa kiistää.

Kesäkin, joka koittaa ennen kuin ihana Kerttu Kotakorpi ehtii sen julkistaa alkaneeksi, tuo paineensa. Maha vyöryy monella vyön yli kuin munkkitaikina.

On arveltu että pönäkän lajitoverimme sisällä asustaisi luirumaisen laiha olento, joka veuhtoo päästäkseen itse päällyslihaksi. Piruako se kenellekään kuuluu jos joku kaivaa hampaillaan hautansa. Onhan pulskassa tarttumispinta-alaa toisin kuin stubbimaisissa kilpa-ajokoirissa ja lenkokinttuisissa Pariisin mannekiineissa.

Yljäämäruoan kanssa joutuu sielunhätään. Neljännes maapallon väestöstä kärsii aliravitsemuksesta.

Aliravitsemus on aina ollut alistava ja kesyttävä vallankäyttökeino. Mutta valta tietää rajan: jos edetään nälänhätään, ryhtyy ihminen arvaamattomaksi!

Kunnon palaseen panostavia ahdistellaan myös ruokasivuilla. Ei näy ihraista siansivua, rasvan vähyyttä ylistetään. Idut ja kärsimyshedelmät ovat suosiossa.

Onneksi on keittokirjoja, joissa todetaan, että dieettiruokakin on siedettävää kun siihen lisää kermaa ja voita.

Hautausmaat ovat täynnä äijiä, joiden teot ovat hiipuneet piirteettömiksi. Mutta kaikki muistavat Chateaubriandin, joka keksi pihvin. Sopii myös muistaa, että Hitler oli kasvissyöjä, joka teurasti vain ihmisiä.

Monet väittävät, että läski ei ole eroottista. Mutta ainahan voi harjoittaa, jos vatsa on nk. itse asian esteenä, palkitsevaa platonista rakkautta. Pelkkä ystävyys, toisin kuin lihallinen rakkaus, ei lisää maapallon väestöräjähdyspainetta.

Mitä ihmiset tekevät laihduttamilleen kiloille? Hankkivat ne parissa viikossa takaisin.

Näin kirkasti Stanislaw Jerzy Lec: ”Lihavat eivät ehkä elä niin kauan mutta syövät pitempään.”

 

IMMU

 

 

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu