Velisiteet

Ystävyys on sitä(kin) kun toinen tietää sinusta kaiken ja on silti ystäväsi.

Suvainnette siltä pohjalta vilkaisun suljetun EU:n (=Eriseuraisten Unioni) olkavelisymposiumiin.

Pikkupiiriin kuuluu akateemisia, duunareita, työelämästä syrjäytettyjä, kulttuuriväkeä, porvareita, sosialisteja…

Pois suljetaan vain hyvin koulutetut idiootit ja pöhöegoiset vaahtopäät, jotka eivät osaa vaieta.
Motto on A.P. Tšehovilta. ”Jos ihminen ei osaa olla palvelija, hänen ei pidä sallia olla herranakaan, hänelle ovat silloin yhteiselämän intressit vieraita, eikä hänen käsiinsä pidä uskoa yhteistä asiaa.”

Nyt päivän aloitti hiljainen hetki, yksi veljistä oli poissa. Olemme ikäluokkaa, jota ei nouda viikatemies, niittokone on käytössä jo…

Kolmiottelulla aloitetaan, lajeina merimiespaini, vaa'an puristaminen kaksin käsin ja jalkapallon pomputtelu.

Ruokailun takuuvalinta on pinaattilasagneni, aperitiivina taskulämmin grappa, ruokajuomana Villa Antinori ja maljana kaivovedellä aateloitu kossu.

Luentovuoro on sielutieteilijällä – aivonkatsojaksi kutsutulla. Hän uhkaili aiheella ”Riittävästi nautittu alkoholimäärä naisen kiihottuvuuden invarianssina”. Tosin hän tarkasteli jakautunutta ihmismieltä R.D. Laingin Pirstoutunut minuus-kirjan ja ilon ja surun sisäkkäisyyden kaksoisvalaistuksessa.

Huulivoimalahetki oli vitsitovi (kestää noin 2 – 4 tuntia). Jokainen kertoo vuorollaan kaskun. Ken nauraa omalle jutulleen jää palkintohuikkaa paitsi.

Illalla vakavoidutaan. Pahoitellaan kuinka nuorisoa, tuota puolivalmista taikinaa, ostetaan vaatimalla limuviinoja ruokakauppaan, nopeusrajoituksia nostettavaksi, veroja laskettavaksi, yksilön ”vapautta” ylistämällä. Niin massayksilöllisyyttä vahvistetaan.

Talous kasvaa (väitetään) ja eliitti voi yhä paremmin koska olosuhteita muokataan heitä varten. Niin rapautetaan hyvinvointivaltio.

Olkaveli Ojarummun osuus on tärkeä. Koulutuksestaan huolimatta hän on yleismies Jantusen inkarnaatio, joka osaa tehdä käsillään(kin) mitä vain. Vinkkejä kertyy talven varalle vaimojen osoittamiin kiinteistöjen kohennuskohteisiin.

Aamulla kokoonnutaan piiriin laulamaan käsi kädessä ikäluokkamme lippulaulu ”We Shall Overcome.”
Kuinka ylistäisi vuosikymmenten olkaveljeyttä tällä vähemmän tallatulla polullamme. Jospa Väinö Linnan kiteytyksellä: ”Aika velikultia”.

Rauhaa.

IMMU

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu