Likatikki

Hesari testasi missä on Helsingissä likaista ja mistä saa tartuntoja, eksoottisiakin.

Kirkasjärkinen tietää, että liioiteltu siisteys on ihmiselle jopa vaaraksi – henkisesti ja fyysisesti. Ylisiistit polkevat oikeasti allergisten asemaa.

Juuri he eivät tiedä, että kotitalouksien pahin bakteeripesä ei ole vessanpytty vaan se heidän ainoa leikkuulautansa.

Ihminen ei elä ainoastaan saippuasta; eikä hygienia, ei edes terveys, ole juuri mitään, ellei siihen osaa asennoitua, no, terveesti.

Steriiliysvimma meillä alkoi kun keksittiin heteka, teräsverkkopohjainen ja putkijalkainen vuode. Riemuittiin kun lutikat eivät enää kyenneet kiipeämään patjalle.

Nuoruudessani kauppoihin tuli hiusvoiteita, partavesiä ja suihkeita. Niitä hölvättiin iholle kun alkoi tehdä tyttöjä mieli. Sitten polkupyörällä kadunkulmiin vahtaamaan. Mutta tytöt olivat aika kuhia haistamaan vain bensan hajun.

Kävin taannoin Pariisissa Primptemps-tavaratalon kosmetiikkaosastolla. Myyjätär:

– Suomen naisethan käyttävät vain mietoja tuoksuja.

Minä siihen, että johtuu siitä, koska meillä käydään päivittäin pesulla..

Minustakin kehkeytyi tämmöinen steriilin hyväntuoksuinen nyhverö, joka nuorena lennähteli perhosena kukasta kukkaan. Muuan kulttuuriystäväni, jonka ominaistuoksu on urinaalinen, lennähtelee yhä koina lumpusta lumppuun.

Joskus on poikaporukassa pohdittu, että johtuuko naisten siivoushulluus epätyydyttävästä sukupuolielämästä. Takaisikohan siivoamatta jättäminen monityydyttävän rakkauselämän?

Tyttäreni Timjami ja minä kärtimme muinoin koiraa. Vaimo aprikoi, että mitenkä sen hajun kanssa. Minä onneton sanoin siihen, että eiköhän se pian totu.

Ei tullut koiraa.

Meillä kotona onkin tapana, että kun makailen riittävästi sohvalla niin vaimo tuulettaa. Myös sanonta ”siivoa suusi” on ahkerassa käytössä.

On väitetty että raha ei haise mutta sehän on kuin lantaa. Kun rahaa levitetään tasaisesti, se tuottaa kasvun. Jos raha kootaan yhteen paikkaan, se alkaa haista.

Muuan hygienian laji on politiikka-allergia. Jos näet puhtaaksi kiillotetun kilven, selvitä mitä siitä on hangattu pois.

Nykypoliitikot arastelevatkin takinkääntämistä koska nuttu on toiseltakin puolelta jo ryvettynyt.

Politiikassa ovat likaisinta aina olleet puhdistukset.

 

IMMU

 

 

immu
Kuopio

Oli pakinoitsija ja kirjallisuustoimittaja Savon Sanomissa 1975-2007

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu